Güney Kore, Çin Ve Japonya Serbest Ticareti Görüşecek

Güney Kore, Çin Ve Japonya Serbest Ticareti Görüşecek

Güney Kore, Çin ve Japonya'nın Serbest Ticaret Anlaşması (STA)'nı müzakere etmek amacıyla Çin'de bir araya geleceği bildirildi.Çin'in başkenti Pekin'de bugün yapılacak ve Cuma gününe kadar devam edecek toplantıda, üç ülke arasındaki serbest...

Güney Kore, Çin ve Japonya'nın Serbest Ticaret Anlaşması (STA)'nı müzakere etmek amacıyla Çin'de bir araya geleceği bildirildi.

Çin'in başkenti Pekin'de bugün yapılacak ve Cuma gününe kadar devam edecek toplantıda, üç ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının müzakere edileceği belirtildi.

Güney Kore'den Ticaret Bakanı Yardımcısı Woo Tae-hee, Çin Ticaret Bakanı Yardımcısı Wang Shouwen ve Japonya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yasumasa Nagamine'nin katılacağı görüşmede, hizmet sektörü, mülkiyet hakları, elektronik ticaret gibi konuların yanı sıra toplam 15 ana maddenin ele alınacağı bildirildi.

Serbest ticaret anlaşmasının imzalanması halinde dünyanın en büyük ticari bloklarından birini oluşturacağı tahmin edilen ve 2012 yılından bu yana yapılan görüşmelerde, taraflar arasındaki görüş farklılığı nedeniyle şimdiye kadar fazla bir ilerleme kat edilmediği kaydediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.