Güney Afrikalı Gurbetçiler Nizamiye'de Bayramlaştı

Güney Afrikalı Gurbetçiler Nizamiye'de Bayramlaştı

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrindeki Nizamiye Camisi'nde bir bayram daha coşkuyla kutlandı. Sabahın ilk ışıkları ile camiyi dolduran dünyanın birçok bölgesinden binlerce Müslüman, namaz sonrasında bayramlaştı. Güney Afrika'daki birçok...

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrindeki Nizamiye Camisi'nde bir bayram daha coşkuyla kutlandı. Sabahın ilk ışıkları ile camiyi dolduran dünyanın birçok bölgesinden binlerce Müslüman, namaz sonrasında bayramlaştı.

Güney Afrika'daki birçok gurbetçi Türk için, namazın ardından Nizamiye'nin şadırvanlı salonunda kahvaltı verildi. Kahvaltının ardından gurbetçiler arasında bayramlaşma oldu.

Bayramlaşmadan sonra Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Nizamiye imamlarından Ali Yurttaş, "Şu anda İslam dünyasında büyük bir hüzün var. Gazze'de, Myanmar'da, Suriye'de, Irak'ta din kardeşlerimiz bayrama kan ve gözyaşı içinde girdi. Allah'a çok şükür Türkiye'den çok uzaklarda bu büyük caminin gölgesinde bayramı kutladık. Gelecek bayramların Müslümanlar adına daha güzel geçmesini temenni ediyorum." dedi.

Türk çarşısını da içinde barındıran Nizamiye Külliyesi hizmete açıldığından beri Ramazan ve bayramlarda binlerce Müslüman’ın buluşma noktası oldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.