Güney Afrika'da 2. Dünya Savaşı'ndan Kalma Havan Mermisi Patladı: 1 Ölü

Güney Afrika'da 2. Dünya Savaşı'ndan Kalma Havan Mermisi Patladı: 1 Ölü

Güney Afrika'nın idari başkenti Pretoria'da bu sabah bir hurdalıkta 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir havan topu mermisinin patlaması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 8 kişi de yaralandı. Hurdalıkta çalışan bir işçinin havan mermisini...

Güney Afrika'nın idari başkenti Pretoria'da bu sabah bir hurdalıkta 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir havan topu mermisinin patlaması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 8 kişi de yaralandı. Hurdalıkta çalışan bir işçinin havan mermisini keserken patlamanın meydana geldiği bildirildi.

Kulakları sağır eden ve büyük bir yıkıma neden olan patlamanın ardından olayın yaşandığı Batı Pretoria'da yollar bomba uzmanı gelen kadar trafiğe kapatıldığı gözlendi. Olay yerindeki bir polis, hurdalıkta başka patlayıcıların da olduğu söyledi. Hurdalıktaki havan mermilerinin 110 mm'lik büyük mermiler olduğu söylendi.

Patlamanın hemen ardından bölgeden geçen polis memuru Herbet Atkinson basına yaptığı açıklamada, "Dehşetli bir patlamanın ardından yerde yatan birisini gördüm. Vücudunun parçaları her yere dağılmıştı. Çok büyük şok yaşıyorum." dedi.

Olayın hemen ardından bölgeye ulaşan yardım ekipleri, yaralıları hastaneye kaldırırken, bir kişinin de kayıp olduğunu söylediler.

Patlamanın yaşandığı Schuverberg tepeliğinin 2. Dünya Savaşı'nda Güney Afrika Ordusu'nun atış sahası olduğu biliniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.