Güneşin Zararlı Işınlarına Karşı Cildinizi Güneş Kremi İle Muhafaza Edin

Güneşin Zararlı Işınlarına Karşı Cildinizi Güneş Kremi İle Muhafaza Edin

Güneşin Zararlı Işınlarına Karşı Cildinizi Güneş Kremi İle Muhafaza Edin

Sıcaklıkların artması ile olmazsa olmazlardan güneş kremi cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyor.

 

Cilt,  dış etkenlere maruz kalan önlem alınmadığında savunmasız bir yapıya sahip olduğunu güneşin zararlı ışınları karşısında ortaya çıkan kırışıklık izlerinin daha da belirmesi ile belli eder. Cildimiz kendiliğinden sebum üretiminde bulunur. Sebum cilt gözeneklerinden dışarı çıkan yağlı bir dokudur.

Bu yağlı doku sayesinde dış etkenlere karşı cilt kendini koruma eğilimi gösterir. Ancak atmosfer deliklerinden filtre edilmeden geçen zararlı güneş ışınları karşısından cildin kendi kendini koruma eğilimi yetersiz kalır. Böyle bir durumda ise yüksek faktörlü ürünleri ile cildi ekstradan korumak amaçlanmalıdır.

Güneş Bakım Ürünlerinin Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Yüksek faktörlü olması
  • Cilde uygulandığında yağlı his bırakmaması
  • Cilt tarafından kolay emilebilir olması
  • Cildi güneşten korurken aynı zamanda nemlendirme özelliği göstermesi
  • Cildin suyla temas etmesi durumunda akıp gitmemesi

güneş bakım ürünleri seçiminde dikkat edilmesi gereken püf noktalar olarak karşımıza çıkar. 30 faktörlü güneşten koruma kremleri veya losyonları en düşük düzeyi oluşturur. Bunun altındaki güneş kremleri tercih edilmemelidir. Eğer çok daha hassas bir cilt yapınız var ise 50+ faktörlü güneş kremlerini tercih etmeniz tam bir koruma sağlanması açısından önemlidir. Kalitesinden ödün vermeyen kremler cilde uygulandığı anda hızla emilmeye başlar ve yağlı his oluşumuna zemin hazırlamaz.

Nemlendirici özelliğine sahip olması cildin nem dengesini koruması açısından önem taşır. Yanı sıra ciltte opak görünüme neden olan lekelerin meydana gelmemesini sağlamalıdır. Bu hususlar dikkate alındığında güneşin zararlı ışınlarına karşı daha yüksek bir koruma sağlanır.

Bronzlaştırıcılar İle Daha Sağlıklı Bronzlaşın!

Koruyucu güneş kremleri güneşin zararlı ışınlarının cilde nüfuz etmesini önleyen bakım ürünleridir. Dolayısıyla bronzlaşmaya engel olmaz. Yalnızca daha sağlıklı bir şekilde daha yavaş bronzlaşmayı sağlar. kremler transparan özelliği gösterir.

Bronzlaşma tek seferde olabilecek bir sonuç değildir. Eğer güneşe bu niyetle korunmasız çıkılıp uzun süre yoğun güneş ışınlarına maruz kalınırsa deride güneş yanıklarının oluşması kaçınılmaz olur. Neticede lekeli bir cilt görüntüsü ortaya çıkar. Bronzlaşmak isteniliyor ise bu durumun aşamalı bir şekilde gerçekleşmesi sağlanmalıdır. Güneşten koruyan ve bronzlaştıran güneş losyonu veya kremlerinin  kullanılması yeterli olacaktır. Gün içerisinde 4 saatte bir güneş koruyucu kremlerin kullanılması gerekir.

Cilt Tipine Göre Yüz Kremi

Kuru ciltler yoğun bir nemlendirme gerektiren cilt yapısıdır. Kuru ciltler kendini pul pul olması ve nemlendirilmediğinde kaşıntıların oluşmaya başlaması ile belli eder. Kuru cilde sahip olanlar merhemler ile uygulama yaptıklarında ciltlerinin daha uzun süre ve daha etkin bir şekilde nemlendirilmesini sağlamış olurlar. Merhemler yavaş yavaş emilen ancak daha uzun süre etki sağlayan bakım ürünleridir.

Normal ciltlerin kuru ciltler kadar neme ihtiyacı bulunmaz. Eğer aşırı bir şekilde nemlendirilirse sivilce oluşumuna ortam hazırlanır. Yağlı cilt tipi nemlendiriciye en az ihtiyaç duyar. Yağlı ciltler için losyon kullanımı çok daha uygundur. Yüz kremi seçenekleri arasından tercih yaparken kişilerin cilt özelliklerini iyi bilmesi gerekir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.