Gündoğdu:yargının Siyasallaştırılmasına İzin Vermeyeceğiz.

Gündoğdu:yargının Siyasallaştırılmasına İzin Vermeyeceğiz.

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, yargının siyasallaştırılmasının yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğü söyledi. Siyasi iktidarın, bir yıldır yargı üzerinde yaptığı...

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, yargının siyasallaştırılmasının yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğü söyledi. Siyasi iktidarın, bir yıldır yargı üzerinde yaptığı operasyonlarla hukuku işlemez hale getirdiğini belirten Gündoğdu, bir ülkede hukukun güven teminatı olduğunu bu teminat zedelenirse toplumda sarılması güç yaralar açacağını kaydetti.

Ülkede 18 Aralık tarihinde yürütme eliyle yargıya darbe yapıldığını ve hukukun etkisiz hale getirildiğini savunan Gündoğdu, siyasi iktidarın yargı üzerinden bir an önce elini çekmesini istediklerini ifade etti.

Adli yıl açılış etkinlikleri kapsamında Manavgat Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Gündoğdu, savunmayı susturmaya yönelik her türlü girişimi kınadıklarını söyledi.

Siyasi iktidarın, yargıyı siyasallaştırmak için tüm imkanlarını kullandığını belirten Gündoğdu, adli ve idari yargıda görev yapan 13 bin 500 hakim ve savcının 12 Ekim'de 22 kişilik Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun(HSYK) 10 üyesini seçmek üzere sandık başına gideceğini belirten Gündoğdu, siyasi iradenin tıpkı okullarda olduğu gibi şimdide Yargıda Birlik Platformu(YBP) yargı üzerindeki siyasallaşmayı aleni yaptığını kaydetti. Gündoğdu, "Ülkemiz maalesef ileri demokrasi adına üzüntü verici bir durumda. Avrupa'daki meslektaşlarımız son yıllarda yargının susturulma çalışmalarını yakından takip ediyor. Siyasi iktidarın, yargı üzerinden elini çekmesi istiyoruz. Savunmanın susturulmasına asla geçit vermeyeceğiz. Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Fevzioğlu'nun susturulmasına asla müsade etmeyeceğiz. Siyasi iktidar, 10,5 aydır yargı üzerinde baskı kuruyor. Böyle bir hukuk sistemi olur mu? " diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.