Gündemler suni

Gündemler suni

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Konya Milletvekili adayı Hasan Hüseyin Uyar, “Her seçim oluşturulan suni gündemlerle halkımız gerçek gündeminden uzaklaştırılıyor. Bu seçim de ‘Başkanlık sistemi’ çıkarıldı” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili adayı Hasan Hüseyin Uyar, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi olarak gerçekleştirdikleri Milli İttifak olarak çalışmalarını heyecanla sürdürdüklerini ifade eden Uyar, “Bu ittifak mevcut iktidarın alternatifi değildir çünkü alternatif, alternatif olduğuna benzer. Milli İttifak ve Saadet Partisi ülkemizin kurtuluş reçetesi, asli unsuru ve ta kendisidir. Bu ittifak heyecanla beklenen yeniden büyük Türkiye’nin kurulmasının temel taşıdır. Bu ittifaka milletimiz vereceği destekle, Doğu Türkistan’dan, Orta Afrika’ya bütün mazlum milletlerin sesi umudu ve yeni bir dünyanın kurulmasının temel dinamiği olacaktır” dedi.

BAŞKANLIK SÖYLEMLERİ PARAVANDIR

Ülkenin suni gündemlerle meşgul edildiğinin altını çizen Uyar, şöyle konuştu: “Bu suni gündemlerin başında başkanlık sistemi gelmektedir. Yaklaşık on üç senedir iktidarda olan AKP söylemlerinde yeni Türkiye’nin sıçrayabilmesi için başkanlık sisteminin elzem olduğunu iddia ediyor. AKP’nin memleket meselelerine dair somut çözüm önerileri, uluslararası meselelere dair somut çözüm önerileri, ekonomiye dair somut çözüm önerileri kalmamıştır. Bundan dolayıdır ki çözümsüzlüğü başkanlık sistemi gündemiyle geçiştirmek istemektedirler. Ey iktidar sahipleri sizler 13 yıllık iktidarınızda bu memleketteki işsizliği ortadan kaldırdınız ve doğal işsizlik oranına düşürdünüz de mevcut parlamenter sistem buna engel mi oldu?  Sizler dış borcu iç borcu sıfırlamak istediniz de mevcut sistem buna engel mi oldu? Bu memlekette açlık sınırında yaşayan on milyon insanımızı açlık sınırından kurtardınız ve bu vatandaşlarımızı soysa yardımlaşma fonundan aldıkları makarnalardan kurtardınız da mevcut sistem size engel mi oldu? Elinizde anayasayı değiştirecek yani anayasayı demokratik ve daha çoğulcu bir anayasa yapacak vekil sayısı varken anayasayı değiştirdiniz de mevcut sistem mi buna engel oldu? Toplumun sosyal yapısını güçlendirdiniz, ahlaki yapıyı güçlendirdiniz, adalet anlayışını ve hak kavramını geliştirdiğiniz politikalar neticesinde aziz milletimizin yüreğine yerleştirdiniz de, adalete olan güveni zirveye çıkardınız da bunların olmaması için parlamenter sistem size engel mi oldu?  İleri teknoloji ürünleri üretmek için ve istihdamı arttırmak için sanayi hamlesi başlattınız da ve ilim ve teknoloji açısından ülkemizi zirveye çıkarttınız da buna parlamenter sistem çelme mi taktı? Sayacak daha çok şey var ama buna zamanımız yetmez.”

HER SEÇİM AYNI OYUN

Her genel seçim öncesi bir suni gündem meydana getirildiğini ifade eden Uyar, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu suni gündemler neticesinde oyların AKP hanesine geçmesi için gerekli algı oluşturulmuştur. 2011 genel seçimleri öncesinde Ergenekon ve balyoz davaları gündemin merkezine oturturmuş bu davalarla ilgili günlerce yayınlarda istenilen algı meydana getirilmişti. Ama bu gün söz konusu davaların esamesi okunmadığı gibi hatta biz bu konuda aldatılmışız denmiştir. Ayrıca çılgın proje olarak tanıtılan Kanal İstanbul’un isme neredeyse 4 yıldır zikredilememiştir. 2014 Yerel Seçim öncesi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi yine bir gündem oluşturulmuş ve yolsuzluklarla ilgili operasyonlar vatan hainliği gibi değerlendirilmiş yolsuzluğa karıştığı iddia edilen bakanlar mahkeme önüne çıkarılmaya gerek görülmeden aklanmıştır. Bu olayların neticesinde devlet içinde var olduğu iddia edilen paralel yapılanma hedef tahtasına oturtulmuş ve bunun neticesinde yine millet nezdinde istenilen algı oluşturulmuştur. Artık AKP’nin memleket meselelerine dair ortaya koyacağı somut çözüm önerileri olmadığı gibi, mecliste bulunan muhalefet partileri ile yaptığı politika kayıkçı kavgasının ötesine gidememektedir. Yolsuzluğun olmadığı, hakkın hak sahibine bi tamam teslim edildiği, Adalete güvenin tam sağlandığı, ahlaki yapının güçlendirildiği ve merkeze öncelikle insan haklarının konularak, hak ve özgürlükler bağlamında çoğulcu demokrasinin sağlandığı, insanımız arasında sevgi ve saygının arttırıldığı, inovasyona dayalı  yapılan çalışmalar neticesinde teknoloji ağırlıklı ağır sanayi hamlesinin başlatılıp başarıya ulaştırıldığı, açlığın  yoksulluğun ortadan kaldırıldığı, yap boz tahtasına döndürülen eğitimin önce ahlak ve maneviyat merkezine oturtularak, maddi ve manevi yönden, ilim ve teknoloji yönünden ileri seviyede gençlerin yetiştirildiği bir ülke olmak istiyorsak, kısacası yaşanabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya yı oluşturmak istiyorsak Milli İttifak, Saadet Partisi bu hedeflerin tek adresidir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.