Güncel olayların enflasyona etkisi

Güncel olayların enflasyona etkisi

Güncel olayların enflasyona etkisi

Türkiye’nin içinde bulunduğu güncel olayların dolar kurunu harekete geçirdiğini görmekteyiz. Yurtta ve dünyada yaşanan olayların döviz üzerindeki etkisi oldukça büyük. Son günlerde yaşanan kaos ortamı ise dolar ne olur? Sorusunu akıllara getirmeye başladı. Son dönemde yurtta hızla değer kazanan doların euro ile neredeyse eşdeğer olduğunu görmekteyiz. Güncel kurları takip edenler dolar üzerindeki artış ve azalışları açıkça görmektedir.

Dolar ne olur? Sorusuna yanıt ararken günlük döviz kurlarından doların tl karşılığına baktığımızda 2,73 tl değerinde olduğu ve artışının devam etmekte olduğunu görüyoruz. Ülke içinde yaşanan ve büyük yankı uyandıran şuruçtaki patlama sonucunda ve ışit örgütünün ülkede yarattığı huzursuzluk ortamı neticesinde döviz oranlarında ciddi bir oynama okduğu açıkça görülmektedir. Uzman piyasa analistlerinin dolar hakkındaki yorumlarından bahsetmeden önce altın değerleri hakkında bilgi vermek gerekir ise altın fiyatlarında birkaç günlük düşüşün yaşandığını görmekteyiz.

Son dönemin en çok değer kaybedeni olan altın fiyatları çeyrek altında 152 TL civarında seyrederken, gram altının 96 TL civarında yarım altının ise 305 TL civarında seyrettiğini görmekteyiz. Dolar ne olur?Sorusu hakkında uzman analistlerin yorumları ise şu şekilde; geçtiğimiz hafta normal seyrinde ve ılımlı bir şekilde devam eden dolar endeksi bu hafta içerisinde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlar ve seçim ile ilgili karışıkların da etkisiyle hızla yükselmekte olup TL’nin değer kaybetmesine neden olmaktadır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.