Güncel diri fay haritası paylaşıldı

Güncel diri fay haritası paylaşıldı

Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritasını paylaştı. Evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini öğrenebilirsiniz?

Fay hattı sorgulama sayfası, "Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusunu soran vatandaşların yakın markajında. Son dönemde peş peşe meydana gelen depremlerin ardından özellikle dün akşam saat 20.55'te Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, fay hattı sorgulama hizmeti vatandaşların gündeminde.

Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritası ile fay hattı sorgulama yapılıyor. Böylece vatandaşlar "Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna cevap buluyorEvimin altından fay hattı geçiyor mu? MTA fay hattı sorgulama ekranı nedir? sorusu an itibari ile 21 kişinin hayatını kaybettiği ve binden fazla vatandaşın yaralandığı Elazığ Sivrice'deki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından soruluyor. Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritası ile vatandaşlara fay hattı sorgulama imkanı sunuyor. İşte MTA fay hattı sorgulama ekranı...

MTA fay hattı sorgulama ile evinizin altından aktif fay hattının geçip geçmediğini öğrenebilirsiniz. Parselinizin, evinizin neresinden fay hattı geçtiğini çok net bir şekilde görülüyor.

MTA FAY HATTI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

E- devlete giriş yaptığımızda parselimizin zemin özelliklerini de görebiliyoruz. Dolayısıyla doğal afet anlamında çok net bilgilere sahip olabiliriz. Bunların yanı sıra en önemli şey binaların güvenliğidir. Binalarda mühendislik hizmeti alınmamışsa o bina güvenli bina değildir. Öncelikle zemin etüdü yaptırılması gerekiyor. Bu etütle fay hatlarına ne kadar mesafede olduğu bilinmelidir. Ev fay hattının üzerindeyse ona göre tedbirler alınabilir. Zemin etüdü mevcut binalara da yapılmaktadır. Sadece yeni yapılan binalar değil. Bundan sonra beton, demir ve proje uygunluğunu test ederek güvenli bir bina olup olmadığını net şekilde öğrenebilir. Eğer bina sağlam değilse güçlendirme yapılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.