Günal: Su Sporlarının Büyükşehir'e Verilmesini Yönetmeliğe Aykırı Buluyoruz

Günal: Su Sporlarının Büyükşehir'e Verilmesini Yönetmeliğe Aykırı Buluyoruz

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Kemer ilçesindeki su sporları alanlarının Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisini bakanlarda sordu. Milletvekili Günal, yaptığı açıklamada, Antalya ili, Kemer ilçesi sahilinde bulunan su sporları...

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Kemer ilçesindeki su sporları alanlarının Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisini bakanlarda sordu.

Milletvekili Günal, yaptığı açıklamada, Antalya ili, Kemer ilçesi sahilinde bulunan su sporları parkur alanının Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından işletilmesi veya işlettirilmesi amacıyla Kemer Kaymakamlığıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandığını, bunu yanlış bulduklarını söyledi. Günal, Kemer Kaymakamlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan bu protokolün yönetmeliğe aykırı olduğunu savundu.

Yönetmeliğe aykırı olan sözleşmenin uygulanması için Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işletmelere baskı ve yönlendirme yaptığını ileri süren Günal, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yönetmeliğe aykırı olan sözleşmenin uygulanması ve İl Kültür ve Turizm Müdürü hakkında soruşturma açıp açmayacağını öğrenmek istediğini kaydetti.

Baskı ve yönlendirme ile turizmcilik yapılamayacağını belirten Günal, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de söz konusu protokolün imzalanmasının hazine taşınmazları'nın idaresi hakkında Yönetmeliğinin 81’inci maddesine uygun olup olmadığını ve yasal dayanağı varmıdır diye soruyoruz. Kemer Belediyesi sınırları içerisinde bulunduğu açık olan, Antalya ili, Kemer ilçesi sahilinde bulunan ve Kemer İlçe Sportif Turizm Kurulu kararıyla belirlenen su sporları parkur alanının 3621 sayılı yasaya tabi devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan bir taşınmaz. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geriye dönük olarak uygulanma kaydıyla protokolle almış olduğu ve bir spor derneğine ihaleyle de olsa kiralamaya yasal yetkisi var mıdır?" diye sordu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.