Gülsuyu'nda Vurulan Hasan Ferit Gedik Hala Defnedilmedi

Gülsuyu'nda Vurulan Hasan Ferit Gedik Hala Defnedilmedi

Gülsuyu'nda terör örgütü DHKP-C ve uyuşturucu çeteleri arasında çıkan olaylar sırasında vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenazesi hala toprağa verilemedi.

Gülsuyu'nda terör örgütü DHKP-C ve uyuşturucu çeteleri arasında çıkan olaylar sırasında vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenazesi hala toprağa verilemedi. Dün Gedik'in babasına karşı çıkarak defnedilmesine izin vermeyen örgüt üyeleri bugün de cenazeyi Gülsuyu'na götürek için direndi. Gedik'in annesi Nuray Gedik ise polise seslenerek, "Oğlumun vurulduğu yerde arkadaşlarından helallik almak istiyoruz. Lütfen polis bun izin versin." dedi.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde vurularak öldürülen Hasan Fetit Gedik'in cenazesi 2 günden beri Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde bekletiliyor. DHKP-C üyeleri, Gedik'in cenazesini vurulduğu yer olan Gülsuyu'na götürmek istedi ancak polis buna izin vermedi. Hasan Ferit Gedik’in ailesi ve yakınları kurdukları barikatlar önünde düzenledikleri basın açıklamasında cenazeyi Gülsuyu'na götüreceklerini söyledi. Polis ise mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Basın açıklaması sırasında zaman zaman 'Gülsuyu bekle Hasan Ferit Gedik geliyor' sloganları atıldı. Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray torununun dini inaçları gereğinin yerine getirilmesini istedi. Torununun bir güneş olduğunu söyleyen Mustafa Meray, “Hasan’ın dedesi olarak, bir halk bir alevi olarak bizim örf ve adetlerimizin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Biz anma törenini mutlaka orada yapmalıyız. Bu bizim dini inancımızın gereğidir. Onu ben büyüttüm, hiçbir kötülüğünü görmedim. Onu saygıyla anacağım. Tüm insanlarımızın ona sahip çıkmasını onun bir güneş olduğunu bilmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Anne Nuray Gedik ise “Oğlumu bir an önce toprağa vermek istiyoruz. Katledildiği yerde de anma töreni düzenleyeceğiz. Lütfen yolları açın bize izin verin.” dedi. Bölgedeki bekleyiş sürüyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.