Güllüce'den Erken Seçim Cevabı: Şu Anda Öyle Bir Şey Konuşulmuyor

Güllüce'den Erken Seçim Cevabı: Şu Anda Öyle Bir Şey Konuşulmuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2015 yılı Haziran ayında yapılacak seçimlerin öne alınacağı iddialarıyla ilgili bir soruya, "Şu anda öyle bir şey yok. Şu anda böyle bir şey konuşulmuyor." diye cevap verdi.İdris Güllüce,...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2015 yılı Haziran ayında yapılacak seçimlerin öne alınacağı iddialarıyla ilgili bir soruya, "Şu anda öyle bir şey yok. Şu anda böyle bir şey konuşulmuyor." diye cevap verdi.

İdris Güllüce, Karabük Üniversitesi tarafından ilk kez düzenlenen 'İllerimiz Karabük Üniversitesi'nde Ayyıldızın Altında Buluşuyor' etkinliğinin ikinci gününe katıldı. Üniversite bahçesine kendi adına sertifikalandırılmış bir çam fidanı diken Güllüce, farklı illerden gelen öğrenciler tarafından açılan stantları tek tek gezdi. Bakan Güllüce, kendisine ikram edilen yiyecek ve içeceklerden tattı, öğrenciler ve aşıkların söylediği türküleri dinledi, öğrencilerle ve stant yetkilileri ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Osmaniye standında kendisini türkü ile karşılayan Osman isimli aşığa Güllüce, "İşte biz bunlardan Türkçeyi öğrendik. Allah aşıkların soyunu kurutmasın." dedi.

Stantları gezdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Güllüce, "81 ilimizde standı var. Her ilden olan öğrencilerimiz, birer stant açmışlar ve 81 81 yıldız Türkiye’nin birlikteliğini, bir olmasını iri olmasını, diri olmasını, aynı ruhtan, aynı kimyadan olmasını anlatan çok güzel bir kompozisyon. Başta rektörümüz ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz çok güzel hareket yaparak birlikte yaşama örneğini veriyorlar, mesajı veriyorlar. 'El ele verelim, teknolojiyi, uygarlığı, gelişmeyi yakalayalım ve konuşalım' diyor gençler. Büyüklere de diyor ki; 'daha çok çalışacağız, sizin yapmadıklarınızı biz yapacağız, sizin ulaşamadığınız yüksek teknolojiye ulaşacağız, sizin götüremediğiniz çok yüksek gelirli ülke ekonomisine biz götüreceğiz. Sonra diyorlar ki, 'bütün dünyanın fitneleri, fesatları, fırıldakları şeytanları, ne yaparsanız yapın, biz bir olacağız' diyorlar. 'Siz fitnelikle bu ülkenin ekmeğini küçültemeyeceksiniz' diyorlar. 'Bu ülkede kargaşa çıkaramayacaksınız' diyorlar. 'Bu ülke binlerce yıllık kültürü ve medeniyeti olan bir ülke ve biz oradan geliyoruz' diyorlar. 'Biz yeni bir medeniyet inşa ve ihyası için çalışacağız' diyorlar. 'Hiçbir fırıldaklık, hiçbir fesat, hiçbir entrika bu ülkenin birliğine zarar vermeyecektir' diyorlar. Bu gençleri ve Karabük'teki tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Türkiye'deki gençleri bu yönü ile tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

'Son günlerde erken seçim dedikoduları var, böyle bir ihtimal olabilir mi?' sorusuna ise Bakan Güllüce, "Şu anda öyle bir şey yok. Şu anda böyle bir şey konuşulmuyor. Hayır." şeklinde cevap verdi.

"EN GÜZEL CEVABI GENÇLERİMİZ VERİYOR"

Diyarbakır'da polislere ateş açılması sonucu bir polis memurunun yaralanmasının çözüm sürecine etkisinin sorulması üzerine Bakan Güllüce, "Biraz önce söylediğim gibi gençlerimiz buna en iyi cevabı veriyorlar. 'Fitnelik, fırıldaklık bu ülkede para etmeyecek' diyor gençler. Hepimiz aynı şeyi söylüyoruz: Birlik olacağız, dirlik olacağız, iri olacağız. 2023'te dünyanın ekmeği en fazla büyütmüş ülkelerden birisi olacağız inşallah. Bizim soframızdaki ekmeği, kazanımızdaki yiyeceği, bu ülkenin, bu coğrafyanın çocuklarının önündeki yiyeceği ve medeniyeti kimse elinden alamayacak ve daha da bu kazan büyüyecek. Patlasalar da büyüyecek, çatlasalar da büyüyecek. İstedikleri kadar fırıldak çevirsinler, bu ülkede birliği bozamayacaklar." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.