Gülerce'den olay Gülen iddiası

Gülerce'den olay Gülen iddiası

Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'in Hizmeti bitirinceye kadar mücadelesine devam edeceğini iddia etti.

17 Aralık operasyonları sonrası Cemaatle yollarını ayıran Hüseyin Gülerce, "Ben Fethullah Gülen'i tanıyorsam artık bu noktadan sonra geri dönmez. Hizmeti bitirinceye kadar, insafa gelmeden bu insanları kırdıra kırdıra inat edecektir." iddiasında bulundu.

Hüseyin Gülerce uzun yıllar Fethullah Gülen'in sağ kolu, Gülen hareketinin ikinci adamı olarak bilindi. Bir dönem Gülen hareketinin medya ve sanat dünyası ile ilişkilerini yürüten Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın da başkanlığını yaptı. 17 Aralık operasyonundan sonra cemaatin hükümete karşı aldığı pozisyona direndi ve Zaman'dan istifa etti.

Gülen’e bir dönem en yakın isimlerden biri olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski başkanı Hüseyin Gülerce, Sabah'a konuştu.

RAY DEĞİŞTİRDİLER

-Bugün değil 7 Şubat 2012 MİT krizinden bu yana olağanüstü günler yaşıyoruz. Çünkü ilk defa o tarihte, bugün Paralel Yapı dediğimiz organizasyon ray değiştirdi. İstanbul'da Savcımızın şehit edilmesi, İstanbul Emniyeti önünde o teröristin el bombası atarken vurulması, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı ve son olarak Mardin Diyadin'de PKK'lı teröristlerin jandarmamıza yönelik hain saldırısı… Ben, PKK terörünün de devreye girmesiyle şer ittifakı tarafından bir düğmeye yeniden kesin basıldı diyorum.

Gülerce'den röportaja ilişkin açıklama

Hüseyin Gülerce, Sabah gazetesinin bugün manşetine taşıdığı röportajla ilgili twitter'dan açıklama yaptı.

-Gülen, Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanına; Firavun, Nemrut, Yezid, Münafık göndermeleri yaptı. Beddualar etti. Kin ve nefret saçtı...

-Evet Fethullah Gülen, "biz, düşmanlığa düşmanız" diyen, muhabbet fedailiği ile övünen Hizmet tabanını, Erdoğan düşmanlığı ile doldurdu.

-Geçmişte kaos dönemleri öncesini hatırlayalım. Savcı Doğan Öz, Abdi İpekçi, Nihat Erim, Gün Sazak, Kemal Türkler cinayetleri unutulmasın.

-Sabah gazetesindeki röportajda, benim manşetteki gibi bir ifadem yok. Ben, "Şer Ittifakı devrede, siyasi cinayetler işlenebilir" diyorum.

SİYASİ CİNAYET İŞLEYEBİLİRLER

-Benim endişem de burada başlıyor. Tayyip Erdoğan düşmanlığında gözleri dönmüş durumda. Gezi provokasyonundan daha hazırlıklı, daha acımasız olacaklar. Seçim öncesinde kaos planının parçası olarak siyasi cinayetler bile işlenebilir. Hedef, kamuoyunun yakından tanıdığı bir sanatçı, fikir adamı, gazeteci ya da siyasetçi olabilir. Vermek istedikleri mesaj çok açık: "Hükümet Türkiye'yi yönetemiyor. Erdoğan diktatörlüğe gidiyor…"

HİZMET HAREKETİ HİPNOZ HAREKETİ OLDU

-Tabandaki insanların büyük çoğunluğu aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nefret duyacak kişiler değil. Onları bu hale getirmek ancak hipnozla mümkün diye düşünüyorum. Fethullah Gülen, İslami bir hareketi, kendi muhayyel Türkiye'si için "Gülen ideolojisi"ne dönüştürüp bir büyük hipnoz gerçekleştirdi. Hizmet hareketi bugün küresel hipnoz hareketine dönüştü. Dini motiflerle, manevi tazyiklerle öylesine baskı ve telkinler var ki, tabandaki insanlar bir türlü hipnozdan çıkamıyorlar. Bence Paralel Yapı'nın, yargı eliyle yiyeceği tokatlarla bu hipnozdan zamanla kurtulacaklar. Ama üzülerek söylüyorum, binlercesi fert olarak, ailevi olarak bir travma yaşayacak…

ARTIK BU NOKTADAN SONRA GERİ DÖNMEZ

-Ben Fethullah Gülen'i tanıyorsam artık bu noktadan sonra geri dönmez. Hizmeti bitirinceye kadar, insafa gelmeden bu insanları kırdıra kırdıra inat edecektir. Bir sene önce ben hizmet hareketi içinde önemli bir isimle bu konuyu konuştum. "Gelin yol yakınken, hükümete karşı yürüttüğünüz bu savaşa son verin, buradan dönün, bence hala bir umut var" dedim. "Nasıl olacak" dedi. "Gazeteleri, televizyonları ve bankayı Hizmet bünyesinden çıkarın, yeniden sadece insanlara iman, iyilik, hayır hizmeti verin. Gazete ve televizyonlardaki nefret ve düşmanlık dili doğrudan hizmete fatura ediliyor" dedim. O arkadaş itiraz etmediği gibi hizmetin hatırına bunun yapılabileceğini söyledi. Ancak bir mesafe alınamadı. Artık bu saatten sonra Fethullah Gülen'in geri adım atacağını da hiç sanmıyorum.

SOKAĞA ÇIKAMAYACAK HALE GELECEKLER

-7 Haziran seçimlerinden AK Parti tek başına bir hükümet kuracak şekilde çıkarsa Fethullah Gülen tabanda artık sorgulanmaya başlar. Siyasallaşmanın, Erdoğan düşmanlığının getirdiği bu savrulmanın hesabı mutlaka sorulacaktır. Şu anda başta KPSS yolsuzluğu olmak üzere haram lokma ve kul hakkı meselesiyle ilgili çok önemli bir soruşturma yürüyor. 7 Haziran'dan önce veya sonrasında hemen yargılama safhası başlayacak. O safhada bence çözülme hızlanacak. Barajın kapaklarının açılması gibi toplu bir çözülmeye sebep olacak. İşte ondan sonra Paralel yapının bilinen isimlerinin sokağa çıkamaz hale geleceği günler başlayacak…

sabah.20150413100047.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.