"Gülen bana Peygamber’e komşu olacaksın dedi"

"Gülen bana Peygamber’e komşu olacaksın dedi"

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan operasyonlarda tutuklanan FETÖ'cü bir hakimin verdiği ifade büyük şaşkınlık yarattı.

HSKY tarafından meslekten ihraç edilen hakim O. D., savcılık ve mahkemedeki ifadesinde, Fethullah Gülen Cemaati mensubu olduğunu itiraf ederek gördüğü rüyayı şöyle anlattı:

“Bir gün sabaha karşı evimin ortasında halı üzerinde oturuyorum. Birden yanıma Fethullah Gülen Hocaefendi geldi. Sırtıma vurup ‘Peygamber efendimize komşu olacaksın' dedi. Bu sözlerinden sonra semaya doğru havalandım”

BYLOCK MESAJLARI

HSKY müfettişlerinin FETÖ soruşturmalarında tutuklanan çok sayıda hakim ve savcı hakkında ciddi “delil” elde ettiği de öğrenildi. Kritik davalara bakan hakimler ile önemli operasyonları yöneten savcıların, 17/25 Aralık'tan sonra HSYK müfettişlerinin talebi doğrultusunda “adli” dinlemeye alındıkları tespit edildi. Telefon dinleme kayıtları ile MİT'in eriştiği ByLock mesaj içerikleri gerek tutuklamada gerekse meslekten ihraçta etkili oldu. Birçok yargı mensubunun FETÖ üyeliği ve örgüt adına faaliyet gösterdiğine ilişkin HSKY'nın elinde suç verileri bulunduğu kaydedildi.

DİFÜZYON KARARI

Öte yandan Türk İnterpolü, aralarında General, Albay gibi üst rütbeli subaylar ile yargı mensuplarının da yer aldığı firarilerin yakalanması için devreye girdi. İnterpol Dairesi yasadışı yollardan Gürcistan, Mısır, Bulgaristan gibi ülkelere kaçtıkları yönünde istihbari bilgiler elde edilen FETÖ üyelerinin peşine düştü. Firari olarak aranan yüksek yargı mensupları ve diğer kamu görevlilerinin yakalanması için haklarında İnterpol Genel Sekreterliği kanalı ile “difüzyon” kararı çıkartılacağı öğrenildi. Kırmızı Bülten yayınlanana kadar tüm firari şüphelilerin difüzyon kararı ile İnterpol'e üye 196 ülkede aranacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.