Gülen, AKP'den özür dileme şartını açıkladı

Gülen, AKP'den özür dileme şartını açıkladı

Gülen, Hüseyin Gülerce gibi isimlere gönderme yaparak AKP'lilere mesaj verdi.

Fethullah Gülen'in "446. Nağme: Adanmış Ruhlar Tehditlere Teslim Olmamalı!.." başlıklı yeni sohbeti herkul.org.'da yayınlandı.

Fethullah Gülen bu sohbetinde "Bir villaya safınıza geçenler, iki villayı görünce size de yüz çevirirler!" ifadeleriyle cemaatin aleyhine geçen cemaat mensuplarını kastederek 'ye mesaj yolladı.

Gülen, "Makam sevdası, zevke düşkünlük, rahat yaşama arzusu ve lüks tutkusu gibi hastalıklar sebebiyle bir nevi esarete düşmüş ve yoldan dönmüş hizmet mürtedleri, amel mürtedleri ya da akide mürtedlerinin günümüzde de mevcut olduğunu" söyleyerek bazı örnekler verdi.

"BİR GÜN İKİ VİLLA VERİRLERSE..."

Gülen konuşmasının devamında, "Bir kısım beklentiler ya da endişeler sebebiyle yirmi-otuz sene beraber olduğu insanlara sırtını dönen ve onlar hakkında gıybetlere, iftiralara giren kimselerin katiyen umduklarına nail olamayacaklarını; hayatlarını dünyaya göre programlamış bir cephe tarafından satın alınsalar bile kendilerine katiyen itimad edilmeyeceğini ve bir müddet kullanılıp atılacaklarını" söyledi. Gülen, bu gibi kimseler hakkında herkesin, “Bunlar şimdi senelerdir beraber oldukları insanlara sırtlarını döndükleri gibi günü gelince bize de sırtlarını dönerler. Bir villa verdiğimiz zaman bize gelen insanlar, kalkar birisi bir gün iki villa verirse, bu defa onlara giderler. On bin alıyorlarsa birisi yirmi bin verince ona giderler. Dolayısıyla bize de vefalı olmazlar!..” şeklinde düşüneceğini kaydetti.

"ONLARDAN ANCAK ŞÖYLE ÖZÜR DİLERİZ"

Fethullah Gülen sohbetinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Adanmış ruhlar ruhsatları kullanmamalı, zalimden özür dilememeli. Özür şöyle dilenir: Deyip ettikleri yalanları, iftiraları, intikam duygularını, hırsızlıklarını, haramîliklerinı itiraf ederek ‘Biz milletten özür diliyoruz!’ derlerse şayet, bu bir yönüyle günah işlemiş bir insanın tevbe etmesi gibidir, Allah onu kabul eder, biz de kabul ederiz. Yoksa onlardan özür dilemek, onlar gibi olmak demektir. Öyle olmaktansa ölmek daha iyidir. Çünkü ölüm hakiki mü’min için şeb-i arûstur.”

ROTAHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.