Gül Ve Ailesi Ankara’ya Veda Etti

Gül Ve Ailesi Ankara’ya Veda Etti

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a görevini devreden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ailesi ile birlikte Ankara’dan ayrıldı.Gül, Çankaya Köşkü’ndeki devir teslim töreninin ardından akşam saatlerinde Dışişleri Konutu’na...

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a görevini devreden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ailesi ile birlikte Ankara’dan ayrıldı.

Gül, Çankaya Köşkü’ndeki devir teslim töreninin ardından akşam saatlerinde Dışişleri Konutu’na uğradı. Konutta yaklaşık bir saat kalan Gül ve ailesi daha sonra konvoy eşliğinde Ankara Esenboğa Havalimanı’na gitmek için yola çıktı. Eski cumhurbaşkanının ve ailesinin kullanacağı Kızılay-Ulus yolu trafiğe kapatılırken, emniyet birimleri de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Gül ve ailesini havalimanına geldiğinde ise büyük bir kalabalık karşıladı. Gül, kendisini burada karşılayan kalabalığa seslendi. Abdullah Gül yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanlığını değerli kardeşime devrettim. Şimdi de gidiyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Gösterdiğiniz sevgiye, muhabbete çok çok teşekkür ediyorum. Sağolun var olun.” dedi.

Yaptığı konuşmanın ardından VIP salonuna geçen Gül, burada önce yabancı misyon şeflerini ile vedalaştı. Daha sonra havalimanı apronuna inen Gül’ü uğurlamak için AK Parti’den; Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Eski Bakanlar Ömer Dinçer ve Recep Akdağ, danışmalarından Durmuş Yılmaz ile cumhurbaşkanlığı bürokratları geldi.

Askerlerin son kez selamladığı Gül, AK Parti kurmayları ise tokalaşıp sarıldı. Cumhurbaşkanlığı çalışanlarından bazı kadınlar ise ağlayarak Gül ve ailesini uğurladı.

Gül, ayrılırken uçak camından kendisini uğurlamaya gelenlere el salladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.