Gül: Konsolosluk Görevlilerimizin Bayramda Aileleriyle Olmalarını Arzu Etmiştik

Gül: Konsolosluk Görevlilerimizin Bayramda Aileleriyle Olmalarını Arzu Etmiştik

Cumhurbaşkanı Gül bayram namazını Sultanahmet'te kıldı. Gül'ün camiye gelişinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu eşlik etti. Rehin alınan konsolosluk görevlileriyle ilgili Gül, "Şüphesiz ki Musul'da zorla alıkonan konsolosluk görevlilerimizin...

Cumhurbaşkanı Gül bayram namazını Sultanahmet'te kıldı. Gül'ün camiye gelişinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu eşlik etti. Rehin alınan konsolosluk görevlileriyle ilgili Gül, "Şüphesiz ki Musul'da zorla alıkonan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleriyle olmalarını çok arzu etmiştik, çok uğraşmıştık. Maalesef şu ana kadar bu da gerçekleşmedi. İnşallah onlar da kazasız belasız ailelerine kavuşacaktır. Hep bunun için uğraşıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını kılmak için sabahın erken saatlerinde Sultanahmet Camii'ne geldi. Bayram namazını Sultanahmet'te kılan Gül çıkışta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Kabalığı selamlayan Gül, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda yaptı. Herkesin bayramını tebrik eden Gül, "Türkiye'de huzurlu bir bayram geçiriyoruz ama kardeşlerimizin huzur içerisinde olamadığı, hatta tam tersine gözyaşları içinde büyük acılar çektiğinde görünce de bu mutluluğu hissedemiyoruz. Bununda Irak'ta Filistin'de Gazze'de bütün bu kardeşlerimizin acısını içimizde yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu günler hatırına Cenabı Allah bütün İslam dünyasına huzur barış versin diye dualar ettik." diye konuştu.

Rehinelerle ilgili Gül, " Şüphesiz ki Musul'da zorla alıkonan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleriyle olmalarını çok arzu etmiştik çok uğraşmıştık. Maalesef şu ana kadar bu da gerçekleşmedi. Onların bayramını ve bütün ailelerinin üzüntülü bayramlarını tebrik ediyorum. İnşallah onlar da kazasız belasız ailelerine kavuşacaktır hep bunun için uğraşıyoruz. Bütün herkesin bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Gül'ün, konuşması sırasında vatandaşlar Başbakan Abdullah Gül diye tezahüratlar da bulundu. Gül konuşmasının ardından aracına binerek ayrıldı. Öte yandan Sultanahmet'te bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırarak ardından hutbe okudu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.