Gül, Tarihi Kayseri Evlerini Gezdi

Gül, Tarihi Kayseri Evlerini Gezdi

Üç günlük program çerçevesinde memleketi Kayseri'ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tarihi 'Kayseri Mahallesi'ni ve buradaki tarihi Kayseri evlerini gezdi.     Kayseri...

Üç günlük program çerçevesinde memleketi Kayseri'ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tarihi 'Kayseri Mahallesi'ni ve buradaki tarihi Kayseri evlerini gezdi.

    Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve beraberindekilerle birlikte, restore edilen eski Kayseri evlerini gezen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler alan 11. Cumhurbaşkanı Gül, yıllar öncesinin geleneksel yaşantısının Kayseri Mahallesi'nin yeniden canlandırılmasının önemli bir proje olduğunu söyledi.

    Kayseri Mahallesi'nde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Özhaseki de öncelikle yüz yıllık tarihi evleri restore ettiklerini ardından da eski bir Kayseri Mahallesi'nde olması gereken mahalle bakkalı, fırın, çeşme, hamam gibi unsurları ekleyerek geleneksel bir Kayseri Mahallesi ortamı oluşturduklarını ifade etti.

    Bölgeyi turizme kazandırmak maksadıyla da butik otel, kafeterya ve restoran gibi turistik tesislerinin yapımını da tamamladıklarını belirten Başkan Özhaseki, "Buraya gelen insanlar, yüzyıl öncesinin Kayseri’sinde birkaç saat ya da birkaç gün geçirmenin keyfini yaşayacaklar. Tarihi dokusuyla, mistik havasıyla geleneksel bir Kayseri Mahallesi oluşturduk. Tüm Türkiye için örnek bir restorasyon çalışması oldu." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.