Gücümüz Anadolu

Gücümüz Anadolu

Basın İlan Kurum (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a, Gazeteciler Cemiyeti’nden hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir’in önderliğinde yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette, Mustafa Arslan’a yeni görevinde başarılar dilendi.

Toplantıda ilk sözü alan Başkan Sefa Özdemir, Mustafa Arslan’ı geçtiğimiz günlerde yapılan  BİK Genel Kurulu'nda yeniden Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Bizim için Mustafa Arslan’ın yeniden BİK Yönetim Kurulu'na seçilmesi sürpriz olmadı. 2009 yılından bu yana önemli başarılar elde eden Mustafa Arslan’ın başarılarına yakından şahit olan birisi olarak bunu söylüyorum. Türkiye’nin 81 ilinde karış karış dolaşılarak basının istekleri ve şikayetleri yerinde incelenerek tespit edilmişti. Mustafa Arslan’ında konuyla ilgili raporlarını biliyorum. . Mustafa Bey ile birlikte Anadolu’dan seçtiğimiz Nuri Kolaylı ve Şevket Erzen de var. Anadolu’nun sorunlarını çözmek anlamında Basın İlan Kurumu’nda daha etkin olmak istiyoruz. Yönetim Kurulu’nda yer alan Mustafa Arslan’dan beklentilerimiz büyük. Konya’da yaşanan son günlerdeki üzücü olaylara karşın bu gelişmeler bizi mutlu ediyor. Son günlerde basında devrim niteliğinde çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde de bu çalışmalara yine şahit olabiliriz. Mustafa Arslan’a Basın İlan Kurumu’ndaki görevinde başarılar diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“BİZİM GÜCÜMÜZ ANADOLU’DUR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Mustafa Arslan, amaçlarının Anadolu’nun güzelliklerini medyada yansıtabilmek olduğunu vurgulayarak, “Konya, Anadolu basını için son derece öneme sahip. Adeta şehrimiz basında bir okul niteliğinde çalışıyor. Başkanımız Sefa Özdemir’in de konuyla ilgili yoğun çalışmalarını yinelemek istiyorum. Kendisi hem çalışma arkadaşım hem de dostumdur. Anadolu’nun saf, temiz ve sürdürülmesi gereken güzelliklerini medya sahasında yaşatabilmek asıl gayemiz. İlk dönem genel kurulda daha sonraki dönemlerde genel kurul ve yönetim kurulunda temsil imkanı bulduk. 3 aylık aranın ardından yeniden göreve başladık. Bizim gücümüz Anadolu yani Konya’dır. Konya basınının, milletin birliği adına yaptığı hizmetleri arttırmaya çalışacağız” diye konuştu.

“AJANDAMIZ DOLU, HEYECANIMIZ TAZE”

Yeniden BİK Yönetim Kurulu'na seçilen Mustafa Arslan da, basının sorunlarının farkında olduklarını söyledi ve gerçekleştirmek istedikleri çalışmaları dile getirdi. Arslan, “Basının özgürlüğü maddi özgürlük ile sağlanabilir. Gazete işletmecileri çalışma arkadaşlarına vereceği maaşı karşılayabildiği sürece özgürce hareket edebilir. Ülkemizde yöneten ve yönetilen arasındaki ilişkide basın yönetilenin yanında yer almalı ve eleştirel perspektifte olayları irdeleyebilmelidir. Ekonomik olarak basınımızın maddi sorunları olduğunu dile getirmeliyiz. Bu sorunların aşılması işletmelerin kendilerine dönük inovatif adımlar atarak, gelişen teknolojiyi iyi bir şekilde yorumlanabilmesiyle gerçekleşebilir. Basının hızla her şeyi tüketen bir toplumun beklentilerini karşılamak ve anayasada karşılığını bulan kamu görevini doğru bir şekilde sürdürülebilme isteklerine karşın  kamudan da desteğin gelmesi gerekir. Bu çerçevede her yıl resmi ilan fiyat tarifesi Bakanlar Kurulu tarafından açıklanır ve bir sonraki ayda yürürlüğe girer. 2017 tarihi itibariyle henüz resmi ilan tarifesi yayınlanmadı. Bu durum bizim için olumsuzdur. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra radyo televizyonların brüt reklam gelirlerinden alınan yüzde 3’lük RTÜK payı, yüzde  1,5’a düşürülmüş, Anadolu Ajansı abonelik ücretleri de yarıya indirilmiştir.  Bu durumu Anadolu basınının 15 Temmuz’a karşı ortaya koyduğu tutuma medyun-u şükranlık olarak değerlendirebiliriz. Ancak sanıyorum bir akıl tutulması yaşanılıyor ki resmi ilan fiyat tarifesinde benzer bir adım atılmadı. Önümüzdeki 1-2 aylık süreyi bu konuya odaklanma ile geçireceğiz. Ayrıca süreli yayın yönetmeliği konusunda çalışmalarımız vardı. Uygulanmasından kaynaklanan sorunların çözümü üzerinde çalışıyoruz. Son olarak hazine, KOSGEB, kalkınma ajansları ve İş-Kur desteklerinin sektörümüz için özel uygulamalar haline gelmesine dönük planlarımızı yürüteceğiz. Yani ajandamız dolu, heyecanımız taze. Anadolu basının kurumsallaşması ve birliğimiz için yoğun bir şekilde çalışacağız. Konya basını ülkemizde bir yıldız olarak parlayacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.