Emre Özgül

Emre Özgül

Gubuzluk yapmayın

Gubuzluk yapmayın

Konya, hak ettiği konumda mı? Değil.

Aziz şehir, daha iyisini hakediyor mu? Ediyor. 

Bazı gubuzlar, el birliği ile şehrin imajını zedeliyor mu? Zedeliyor.

Şehrin tanıtımı ve eksikliklerini dile getirme noktasında pasif kalınıyor mu? Kalınıyor.

O halde gubuzluk yapmayın. Konya'nın derdi ile hemhal olun.    

**

YIKAMA VE YAĞLAMACILAR!

Konya'daki bazı üniversitelerin, STK'ların ve kurumların kendilerini ve faaliyetlerini gözden geçirmelerinde ciddi fayda görenlerdenim. Konya tabiri ile “Gubuz” olmaya gerek yok. Herkes, oturduğu koltuğun hakkını versin yeter.

**

Postlu koltuklarda oturanların yalaka takımına da söz söylemeden geçmek olmaz. “Fazla takla atmayın.”  Ne iseniz o olun. İnsanları kendinizden nefret ettirmeyin. Mide bulandırmayın.

**

Normal şartlarda ortak payda Konya olmalı. Oluyor mu? Bence hayır. Birileri derneğinin veya vakıfının cirosunu artırma peşinde. Kimisi dernek kurarak; Vali veya protokol ile rahat görüşebilmenin yollarını aramakta. Kimileri de; akrabalarını, yakınlarını, sınıf arkadaşlarını üniversitede kadroya alma derdinde. 

Ümmet için faaliyet yürütenler de var. Onlar saygıyı hakediyor. Söz, meclisten dışarı.

**

Üste şirin gözüküp, siyasi bir makam koparmak için çabalayanlar var bir de. Bunlar bütün işini gücünü bırakmış. Var gücü ile durmadan yıkayıp, yağlıyorlar...

**

Bu türden insanları samimiyetten uzak buluyorum. Kalpleri başka ağızları başka söylüyor. Güvenemiyorum. Şahsen bulundukları makamları işgal ettiklerini de düşünüyorum. Liyakatı olan insanın yapmayacağı şeyleri yapanlar var.

**

ELEŞTİRİYE KULAK TIKIYORUZ

Konya'nın elinde kullanabileceği ciddi kazanımları var. Ne yazıktır ki; bunları verimli kullanamıyoruz. Bırakın verimli kullanmayı, bazıları şehrin kazanımlarının ne olduğunu bile bilmiyor. Ama bunlar bizim yöneticilerimiz! Orası da ayrı bir husus.

**

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Hz. Mevlana'nın yeterince tanıtılamadığını söyledi. Ağzına sağlık Syn. Kurtulmuş. “Rant zihniyetinden kendini tam anlamı ile alıkoyamayanlar var. O yüzden geç kalmış da olsak, şimdilik tanıtım peşinde değiliz!” Bu ince eleştiriye de kulak tıkıyoruz.

**

“Çatalhöyük, başkasının elinde olsa yılda milyonlarca ziyaretçi gelirdi” dedi Syn Bakan. Ne güzel söyledi. Aslında bu anlayan için çok ciddi bir eleştiridir. Konya'nın tanıtım hususunda bu duruma gelmesine el birliği ile katkı sağlayanlar oldu. 

**

Mesela meslektaşlarım. Neredeyse Konya'nın hiçbir eksiğini yazmadı, sorgulamadı. Eksikliği basında görmeyen bazıları da kendini ve hizmetlerini kusursuz zannetti. Doğru yolda ilerlediğini düşündü. Yanlış yapsa da kimsenin bu yanlışı yazmayacağından büyük oranda güç aldı. 

**

Hatanın büyüğü bizde.  Susmak, görmezden gelmek şehre katkı sağlamadı. Gördünüz mü? Bizim yapmadığımız eleştiriyi bakan yaptı. Biz de bakakaldık. Bu örnekler daha da artırılabilir.

**

Belirttiğim gibi ortak payda, ekonomik kaygı veya makam hırsı değil; Selçuklu'ya başkentlik yapmış Konya olmalı.   

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR