Grip vakalarında artış

Grip vakalarında artış

Grip ve soğuk algınlığı şikayetleri arttı. Havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyon yüzünden hastanelere başvuranların sayısında artış meydana geldi. Uzmanlar ise “Gribe karşı sağlıklı beslenin” diyor

Havaların soğuması, ani hava değişimleri vücudun ısı düzenleme mekanizmasını hazırlıksız yakaladığı için hastalıklara neden olabiliyor. Özel Büyükşehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Hakan Çetinkaya, mevsim değişikliğinin gribal enfeksiyonlara bağlı hastalıkları artırdığını söyledi. Bağışıklık sistemi de bu mekanizmadan etkilenerek vücut direncinin düşmesine izin vermektedir. Vücut direncinin düşmesi, birçok şikayeti de beraberinde getirmektedir. Bunlardan en belirgin olanları;burun tıkanıklığı,kırgınlık ve yüksek ateştir” dedi.
 
HER YAŞ GRUBU RİSK ALTINDA
“Hastalıktan korunmak için bulunulan ortamdaki ısı farkına dikkat edilmelidir” diyen Çetinkaya, şunları söyledi: “Sıcak ortamlardaki ısı enerjisi ,vücut ısısını artırıp terlemelere yol açabilir. Terleme ,bu hastalığı tetikleyip, tutulmalara ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilmektedir. Gribal enfeksiyon, her yaştan insanda görülebilir. Virüs saldırılarının öncelikli hedefi okul çağındaki çocuklar ve yaşlı insanlardır. Hastalığın seyri kişiye göre farklılık gösterebilmektedir. Yaşlılarda bu durum daha ağır seyretmektedir.” Şikayetlerde son 10 günde bir artış olduğunu vurgulayan Çetinkaya, şikayetlerin artmaması ve hastalığın sadece griple kalmayıp, farklı rahatsızlıklara sebep olmaması için mutlaka bir hekime başvurulması gerektiğini söyledi.
 
SAĞLIKLI BESLENİN VE DİNLENİN
Vitamin ve mineral desteğinin mutlaka alınmasını öneren Çetinkaya, kapalı ortamları iyi havalandırmanın ve temizlemenin de bağışıklık sistemini güçlendirip, vücuda direnç katacağını söyledi. Çetinkaya, hastalıklardan korunmak için şu önerilerde bulundu: “Hastalar, olabildiğince dinlenmeye özen göstermeli ve bol su tüketmeli. Bol su tüketimi yapılarak, vücudun sıvı ihtiyacının karşılanması gerekli. Düzenli ve kaliteli uykuyu kendinize prensip edinin. Hastalık süresince sigaradan uzak durun. Düzenli spor yaparak bağışıklık sisteminizi güçlendirin. Grip aşısı gerekliyse yaptırın. Böylelikle mevsimsel geçiş dönemlerinde sık yaşanan sorunların, vücudun savunma mekanizmasını zayıflatmasına engel olun.”
EMRE ÖZGÜL - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.