Gözlü’ye 70 milyon liralık yatırım

Gözlü’ye 70 milyon liralık yatırım

TİGEM işletmelerinde yapılan toplam 616 Milyon TL tutarındaki yatırımların toplu açılış töreninde; 70 Milyon liralık yatırımla Gözlü Tarım İşletmesine kazandırılan tesislerin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

TİGEM işletmelerinde yapılan toplam 616 Milyon TL tutarındaki yatırımların toplu açılış töreninde; 70 Milyon liralık yatırımla Gözlü Tarım İşletmesine kazandırılan tesislerin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Düzenlenen toplu açılış töreninde; Vali Muammer Erol, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Gözlü Tarım İşletmesi Müdürü Yüksel Akçay ve İl Jandarma Komutanı Emin Dursun’un Gözlü tesislerinde hazır bulunduğu açılış heyetiyle, sinevizyon canlı bağlantısı kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılış gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’in yatırımlar hakkında bilgi verdiği törende; Konya dışında Şanlıurfa Ceylanpınar, Bursa Karacabey ve Eskişehir Anadolu Tarım İşletmeleriyle de sinevizyon bağlantısı kurularak toplu açılışlar yapıldı. Gözlü Tarım İşletmesi bünyesinde 70 Milyon liralık yatırımla; 35 bin dekar arazi sulamaya açılırken, tohum hazırlama ve depolama tesisleri ile mekanizasyon ve bilişim sistemleri kuruldu. Ayrıca hayvancılık ünitelerine 2 bin ana başlık komple damızlık sığır tesisi ve 6 bin ana başlık damızlık koyun tesisi eklendi. Kurulan son sistem modern rotatif otomatik sağım sisteminde aynı anda 60 baş ineğin sağımı 13 dakikada tamamlanarak, bilgisayarlı veri tabanına girişini sağlayan sağım ünitesi eklendi.

Çiftçiler, resmi kurumlar ve tarıma hizmet eden kurumlardan yoğun katılımın yaşandığı açılış programında işletmeyi gezen Vali Muammer Erol; tesislerin ülkemize ve Gözlü Tarım İşletmemize hayırlı ve bereketli sonuçlar getirmesini diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.