Gözaltına Alınan Polis Eşleri: Dağa Çıkan Kızları Kurtarmak Suç Mu?

Gözaltına Alınan Polis Eşleri: Dağa Çıkan Kızları Kurtarmak Suç Mu?

Gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınan emniyetçilerin aileleri, eşlerinin görevleri sırasında hiçbir hukuksuzluğa alet olmadıklarını söyledi. İki yıllık evli olan Nagehan Demir de eşi sahur baskınıyla gözaltına alındı. Demir,...

Gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınan emniyetçilerin aileleri, eşlerinin görevleri sırasında hiçbir hukuksuzluğa alet olmadıklarını söyledi. İki yıllık evli olan Nagehan Demir de eşi sahur baskınıyla gözaltına alındı. Demir, “Dağa çıkan kızları kurtarmak suç mu? Ülkeyi bölmeye çalışanlara müdahale etmek suç mu? Eğer ki teröristin peşinden koşmak suçsa benim eşim orada ömür boyu yatsın. Bende yanında yatmaya razıyım.” dedi.

Sahur vakti gözaltına alınan polis ailelerinin Çağlayan’da ki İstanbul Adliyesin’de sürüyor. Eşlerinden gelecek haberi bekleyen aileler eşlerinin görevleri sırasında hiçbir hukuksuzluğa alet olmadıklarını belirtti. Mali Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy eşi Sümeyye Aksoy, “Ben eşimle her zaman gurur duydum ve gurur duyacağım. Eşim annesine refakat ettiği hastaneden gözaltına alındı. Annesi o esnada uyuduğu için oğlunun gittiğini göremedi. Ömer Köse müdürün annesi gibi oğlunu uğurlayamadı. Hayati tehlikesi bulunduğu için eşimiz gözaltına alındığını söyleyemedik. Ancak ben bu durumu bilmesini çok isterdim çünkü mübarek Kadir Gecesi annesinin duasını alması çok iyi olurdu. Biz bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. Eşim 18 yılık meslek hayatı boyunca birçok ödül almış ve hiçbir soruşturma geçirmemiş olmasına rağmen 17 Aralık’tan sonra 30’a yakın soruşturma geçirmiştir.” ifadelerini kullandı.

'MAHŞERDE BU YAPILANLARIN HESABI SORULACAK'

Hakkında tutuklama kararı çıkan Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz da eşinin suçsuz olduğunu ve adaletin yerini bulacağını söyledi. Yılmaz, “Eşimle 15 yıllık evliyiz. Eşim mesleğine aşık bir insandı. Ben onun o sevdasını gördükçe hayretler içerisin kalıyor. Hayran oluyordum. Ben bu vatanı sen mi kurtaracaksın’ derdin. Oda bana vatan, millet çok büyük bir dava derdi. Mahşerde bu yapılanların hesabı sorulacak. Çünkü bunlar pırlanta gibi insanlar. İnşallah Rabbim adaletini gösterecek, yakındır. Diliyorum Rabbim'e bu takılan kelepçeler aynen onlara iade olur.”

İki yıllık evli olan Nagehan Demir’in eşi de sahur baskınıyla gözaltına alındı. Yaklaşık 5 aydır hayatlarının baskıyla geçtiğini belirten Demir şunları kaydetti: “Türkiye’deki vicdanlı hakimlere, savcılara, sivil toplum kuruluşlarına seslenmek istiyorum. Sesimizi duysunlar ve duyursunlar. Benim eşim 5 aydır açıkta, biz her gün operasyon dedikodularıyla uyanıyoruz. Hayatımızı kabusa çevirdiler, yeter artık. Ağlıyor olabilirim ama eşimle gurur duyuyorum. İnşallah bu günlerde geçecek o zaman onlar utanacak. Ahirette iki elim yakalarında olacak. Bu insanların suçu vatana, millete hizmet etmek mi? Eşim Terörle Mücadele’de görevliydi dağa çıkan kızları kurtarmak suç mu? Ülkeyi bölmeye çalışanlara müdahale etmek suç mu? Eğer ki teröristin peşinden koşmak suçsa benim eşim orada ömür boyu yatsın. Bende yanında yatmaya razıyım.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.