Göynükkışlılar şenlikte hasret giderdi

Göynükkışlılar şenlikte hasret giderdi

Göynükkışla Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÖKÜYAD), 6. Göynükkışlalılar şenliğini gerçekleştirdi.

Gölcük mevkiinde gerçekleştirilen şenlikte Göynükkışlalılar biraraya gelme mutluluğunu yaşadı. Kurban Bayramı'nın 3. günü gerçekleştirilen şenlikte sılay-i rahim yapmanın sevincini yaşandı, uzun zamandır birbirlerini görmeyen hemşehriler hasret giderdi eski günleri yâd etti. Şenliğe katılım ise yoğun oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, KOSKİ Mali Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Mustafa Karataş, Aladağ Dernekler Platformu Başkanı Sami Sorgun da şenliğe katıldı.

GÖKÜYAD Başkanı Mehmet Kayhan, derneğin köyün kalkınması ve sosyalleşmesi adına önemli işlere imza attığını belirterek, mevcut yönetim olarak son etkinliği gerçekleştireceklerini yeni bir heyecan oluşturma adına görevi devredeceklerini ifade etti.  "Yeni bir yönetim ve yeni bir başkanla derneğimiz daha iyi hizmetler sunmaya devam edecektir" diyen GÖKÜYAD Başkanı Mehmet Kayhan, şunları söyledi: "3 yıl boyunca köyümüze hizmet etmenin amacı içinde olduk. Görevlerimizden olan cenaze mesajlarını bile istisnasız herkese çektik. İsteyen hemşehrilerimizin özel günleri için bile mesaj gönderdik. Cenaze evlerine ikramlarda bulunduk. Cenazelerimizin daha kolay taşınması için yeni tabut satın aldık. Cenaze, düğün gibi toplu yemeklerde kullanılmak üzere 50 sini, 100 tas, 300 yemek kaşığı aldık. 3 yılda şenliklerimizi başarıyla gerçekleştirdik. 3 camimizin de eksikliklerini gidermeye çalıştık."

PROJELER HIZLA DEVAM EDİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da bölgeye yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek, Orta Toroslar'ın mert ve vatansever insanlardan oluştuğunu söyledi.  Sorgun, "Yollarımız eskisine göre çok daha iyi oldu. Habiller yolunu Hadim'e kadar genişleteceğiz. Konya'dan çıkacağız inşallah 2 saatte Alanya'da olacağız. Eğiste Viyadüğü Türkiye'nin en yüksek viyadüğü olacak. Bölünmüş yol olarak Taşkent çıkışına kadar gideceğiz. Eskiden insanlar Göksu'dan bağına, bahçesine su çıkarmaya çalışıyordu. Şimdi bakın Eğiste Barajı'ndan bütün bu köylerin, bin 100 rakımın altındaki köylerin bağ, bahçeleri enerjisiz sulanacak. Çelik borularla Aladağ vadisine hizmet edeceğiz. Göynükkışla biraz yukarıda. Onun için Göynükkışla Göleti'ni yaptık. 40 metre gövde yüksekliği olan bir baraj. Önümüzdeki süreçte basınçlı su sistemini tamamlayıp arazilerin sulanmasını sağlayacağız. Yerköprü Şelalesi'ne eskiden ulaşım problemdi. Bir düzen yoktu. Buranın turizme kazandırılması için çalışıyoruz.  20 köyün ortak problemi yol, sulama ve yer köprünün çevre düzenlemesiydi. Bu sorunları da önemli oranda çözdük" dedi.

BİRARAYA GELMEK ÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ

Aladağ Dernekler Platformu Başkanı Sami Sorgun da bu tür şenlikleri önemsediklerini belirterek, insanların yılda bir kez de olsa biraraya gelmesinin güzel bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Sorgun, "İnsanlar biraraya gelerek hasret gideriyor, sıla-i rahim yapıyor. Nereye gidersek gidelim atalarımızın topraklarını unutmamalıyız. İşte bu etkinlikler bu açıdan önemli. Amacımız insanların en iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak. Onun için bu tür dernek çalışmaları önemli. Bir ve beraber olursak Hadim bölgesini daha da geliştirebiliriz" dedi.

HASAN ÖZÜTEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.