Göstericiler Molotoflarla Toma'lara Saldırdı

Göstericiler Molotoflarla Toma'lara Saldırdı

Sancaktepe'de iki grup arasında olaylar çıktı. Olaylar sırasında taşlar hava uçuştu. Atılan taşlar sonucu bazı dernek ve işyerlerinin camları kırıldı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet sevk edildi. Çatılara çıkan göstericiler...

Sancaktepe'de iki grup arasında olaylar çıktı. Olaylar sırasında taşlar hava uçuştu. Atılan taşlar sonucu bazı dernek ve işyerlerinin camları kırıldı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet sevk edildi. Çatılara çıkan göstericiler söktükleri kiremitler ile ellerindeki molotofları TOMA'lar ve polis araçlarına attı.

Olay Sarıgazi Ankara Caddesi üzerinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Nurtepe'de dün yaşanan olayları protesto eden grupla karşıt grup arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye gelen polis, TOMA ve akrep tabir edilen zırhlı araçlarla kavgaya müdahale etti. Polis kavgayı ayırmak için tazyikli su ve biber gazı kullandı. Atılan gazlardan mahalleli de etkilendi. Çatılara çıkan göstericiler işyerleri ile polis araçlarına taş ve kiremit atarak karşılık verdi. Çevredeki vatandaşlar ise HDP'li gruplarla DHKP/C'li grupların birbirine girdiğini söyledi. İddialara göre HDP'li bir grup DHKP-C'lerin bulunduğu derneğe saldırarak attıkları taşlarla camlarını kırdı. DHKP-C'lilerde saldırılara karşılık verdi. Gerginlik sokak aralarına yayıldı. Göstericiler dernek önünde barikat kurarken bölgedeki gerginlik devam ediyor.

Polisin olaylara müdahalesi devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.