Görülmeyen mahallede üretim eğitimi verildi

Görülmeyen mahallede üretim eğitimi verildi

Doğanlar Mahallesi’nde yaşayan 20-55 yaş arasındaki anneler ve bu annelerin çocuklarına “Görülmeyen Mahallede Üreten Anne Modeli” kapsamında eğitim verildi

"Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" Hibe Programı kapsamında gerçekleştirilen  “Görülmeyen Mahallede Üreten Anne Modeli İle Önder Annelere İstihdam Sağlama ve Okul Öncesi Eğitimde Farkındalık Yaratma” isimli projenin kapanış toplantısı Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt salonunda gerçekleştirildi. Kapanış toplantısına Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler, Konya Ticaret Odası TOBB Konya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Mendi, Konya Ticaret Odası Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürü Nazlı Üstün, Türk Kızılay Derneği Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, Doğanlar Mahallesi Akif Paşa İlkokulu Müdür Yardımcısı Hasan Özen ve Doğanlar Mahallesi halkı katıldı. Programda konuşan proje koordinatörü Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Devlet Alakoç Pirpir tarafından projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı Bünyesinde ‘Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerini geliştirilmesi hibe programı çerçevesinde, üniversitemiz yürütücülüğü ile gerçekleştirilen görülmeyen mahallede bir proje gerçekleştirdik. Projemiz kapsamında Doğanlar Mahallesi’ndeki annelerimize üretim eğitimleri verilerek ürettikleri ürünleri satma imkanı sağlamış olduk. Desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

HEDEF 20-55 YAŞ ARASI KADINLAR

Proje asistanı Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Canan Yıldız Çiçekler ise konuşmasında, “Projemiz 12 aylık bir sürede gerçekleşti. Projemizde hedef grubumuz konya Karatay Doğanlar Mahallesi’nde yaşayan 20-55 yaş arasındaki anneler ve bu annelerin çocuklarıdır. Hedef grupdaki annelere okuma yazma eğitimi, beslenme ve hijyen eğitimi, el sanatları eğitimi, psikososyal destek eğitim programı uygulanırken, çocuklara sanat eğitim programı uygulanmıştır. Eğitimler Akif Paşa İlkokulu’nda verildi. Mahallede gezerek annelere ne yapacağımızı anlattık, farkındalık yaratmaya çalıştık. Anneler başta ürkek davrandı fakat, amacımızı anlattıktan sonra daha rahat davrandılar. Mahalle muhtarımızın eşi de bizlere yardımcı oldu” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Daha sonra Doğanlar Mahallesi’nde yaşayan ve proje kapsamında verilen eğitimlere katılan bayanlar, Akif Paşa İlkokulu Müdür Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası yetkilileri ile proje hakkında görüşlerinin dile getirildiği panel gerçekleştirildi. SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Arı tarafından “Ailede Annenin Önemi” konulu konferans verildi. Projede emeği geçenlere verilen plaketlerin ardından “Vizörden Görülmeyen Mahalleler” isimli fotoğraf sergisinin açılışı SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu ve proje yetkilileri tarafından gerçekleştirildi.

OSMAN ÖZDEMİR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.