Görmez’in yerine Konyalı isim vekalet edecek

Görmez’in yerine Konyalı isim vekalet edecek

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliye ayrıldı.

Görmez’in emekliye ayrılma talebini içeren dilekçesi Başbakanlık tarafından kabul edildi. Görmez’in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, Konya Seydişehirli Ekrem Keleş’in vekalet edeceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen hafta Görmez’le ilgili, “Geleceğe yönelik Sayın Başkanın farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu. Bu da tabi Sayın Başbakan’la değerlendirmek suretiyle verilecek bir karardır” ifadesini kullanmıştı. Görmez de Diyanet’in FETÖ raporunu açıklarken ayrılacağının sinyalini vermiş, “Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir” demişti. Bu gelişmelerin ardından Mehmet Görmez’in emeklilik talebini içeren dilekçesi kabul edildi. Görmez dilekçesinde, “Bundan sonraki süreçte ilmi hayata dönerek bu alanda milletimize, dinimize ve İslam âlemine hizmet etmenin daha isabetli olacağını düşündüğümden görevden affımı ve emekliliğe sevk edilmemi takdir ve tensiplerinize saygılarımla arz ederim” ifadelerini kullandı. Yedi yıl başkanlık görevini yürüten Görmez’den boşalan koltuğa Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet edecek.

KUTLU DOĞUM AYRILIĞI

Görmez’in en çok Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının bir FETÖ projesi olduğu yönündeki haberlerin ardından yıpranma sürecine girdiği konuşuldu. Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, “Kutlu Doğum Haftası Hicri takvime göre sabitlenecek” açıklaması sonrası Görmez, “Kutlu Doğum Haftası şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir” dedi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar da Kutlu Doğum Haftası’nın FETÖ’nün projesi olduğu iddiaları üzerine, bu haftaya dışarıdan müdahale olduğu yönünde bir bilgi bulunmadığını açıklamıştı. Özafşar, bu açıklamadan bir süre sonra görevden alınmıştı. Bu görevden almanın da Görmez’i rahatsız ettiği öne sürülmüştü. TRT’nin, “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”na Görmez, “Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir” demişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yarışmaya sahip çıkmıştı.

EKREM KELEŞ KİMDİR?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yerine vekalet edecek olan Ekrem Keleş 1958 yılında Konya-Seydişehir'de doğdu. Keleş,1977 yılında Konya İmam-Hatip Lisesini, 1981 yılında da Konya Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. 1985 yılında Haseki Eğitim Merkezi 4. Dönem Müftüler ve Vaizler İhtisas Kursunu tamamladı. 1988 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yüksek lisans yaptı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum