Görmez: Birbirimize Karşı İkili Olmamalıyız

Görmez: Birbirimize Karşı İkili Olmamalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Erzurum'da İl Müftülüğü ve Valilik tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Erzurum'da İl Müftülüğü ve Valilik tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katıldı. Görmez, "Samimiyetimizi kaybettik. Üzerinde en çok durduğumuz husus, yüreklerimizdeki kardeşliği yeniden inşa etmeliyiz. Kardeşliği gergef gergef örerken, samimiyet üzerine bina etmeliyiz. Asla birbirimize karşı ikili olmamalıyız" dedi.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum konferansına, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Vali Ahmet Altıparmak ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da katıldı.

"HAKİKATLE ARAMIZA PERDELER GİRDİ”

"Sevgili peygamberimizi anmaktan anlamaya doğru hareket etmeliyiz” diyen Prof. Dr. Görmez, şöyle konuştu: “Sadece bu salonlarda anmak değil, bu haftadan başlayarak O'nun hayatını okumalıyız. 'Neden din samimiyettir' diyoruz. Çünkü dünya yapaylaştı, her yerde bir yapaylık hakim. İmaj, reklam, propaganda hayatımızı kuşattı. Artık Erzurum'da gezerken, ağaçların, ormanların arasından gezmiyoruz. Reklam panolarının arasından, ışıklı reklamların arasından geçiyoruz. Hakikatle aramıza perdeler gerildi. Onun için sevgili peygamberimizin, 14 asır öncesinde dediği, 'din samimiyettir' sözüne her zamankinden daha fazla muhtacız. Mümin kibirli olmaz. Fevkinde kudret tanımayan güç tutkusu. Yığınla mal tüketmekle övünen servet tutkusu. Her şeyi mübah gören acımasız rekabetler. Merhametsizlikler üzerine kurulu saadetler. Ahlakın gücüne inanmayı, terk edip gücün ahlakına teslim olmak. Kendisinden başkasını yok sayan sorumsuzluk. Ahireti yok sayan dünyevileşme. Bütün bunlar, samimiyetlerimizi ortadan kaldıran kötülüklerdir.”

İçişleri Bakanı Ala ise, elinde hazırlanmış bir konuşma metni olduğunu ancak konunun samimiyet olması sebebiyle yüreğinden kopanı söyleyeceğini ifade etti. Ala, “Bizim dinimizden haberdar olmayanların ya da bizim dinimizi yeterince idrak etmeyenlerin dünyevi değerlendirmeleriyle koydukları yere bakınız, insanı. Bir de Allah'u Teala'nın o insanı koyduğu yere bakınız. Bütün o zamanki firavunlardan herkesten üstündü çünkü samimi Müslüman'dı. Samimiyetle inanıyordu. Biz böyle bir dinin mensuplarıyız. Ne mutlu bu dini idrak edene, ne mutlu bu dini anlayana, ne mutlu bu dinin mensuplarına bu mesajı yeryüzünde insanlara da iletmekle kendini görevli addedene" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, katılımcılara gül dağıtırken okunan naatlar da katılımcılara duygulu anlar yaşattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.