Görme engellilere bilgisayar eğitimi

Görme engellilere bilgisayar eğitimi

İŞKUR tarafından finanse edilen “Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kullanımı Mesleki Eğitim Proje Kursu”, görme engelli bireylere umut oluyor. Kursiyerler, “Bu kursla, toplumun içinde olduğumuzu ve her şeyin üstesinden gelebileceğimizi göstereceğiz” dedi

İŞKUR, engelli bireylerin rehabilite edilmeleri ve topluma kazandırılarak faydalı olmalarını sağlamak amacıyla mesleki eğitim proje kursu çalışması başlattı. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş,  7-13 Ocak Görme Engelliler Haftası münasebetiyle Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanlığını ziyaret ederek, proje kursu hakkında bilgiler verdi. Keleş, “İŞKUR tarafından oluşturulan engelli hibeleri ile engellilerin etkin ve verimli çalışmalarının önü açılmıştır” dedi.

ENGELLİ BİREYLERE HİBE VERİYORUZ

Engelli vatandaşların kendi iş yerlerini açabilmeleri, projelerini hayata geçirebilmeleri ve katma değer oluşturabilmeleri için maddi hibeler verdiklerini belirten Keleş, engellilere verilen bu maddi teşviklerle, engellilerin toplumsal entegrasyonunun sağlandığını ayrıca farklı projelerin de hayata geçirilmesinin mümkün kılındığını kaydetti. Keleş, “Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesinin; 'Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının kullanımı hakkında karar vermeye yetkili komisyona sunulmak üzere hazırladığı 'Görme engelliler için bilgisayar kullanımı projesi', ilgili komisyon tarafından uygun görülmüştür” diye konuştu.

KURSİYERLER 368 SAAT EĞİTİM GÖRECEK

Proje kapsamında 6 adet bilgisayar ve yazılım programlarını temin ettiklerini söyleyen Keleş, ilk etapta 5 kursiyerin toplamda 368 saat (50 iş günü) eğitim göreceklerinin altını çizdi. Keleş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Brail alfabesi yazıcısı, çok fonksiyonlu yazıcı, kitap okuma makinesi ve Doküman büyütme makinesi alımını gerçekleştirdik. Eğitici giderlerini karşıladık. 130 bin 606 TL bütçeli mesleki eğitim kursunu açtım. İŞKUR İl Müdürlüğü olarak nitelikli istihdamın artırılması noktasındaki çalışmalara desteklerimiz bundan sonra da devam edecek. Bu projenin gerçekleştirilmesinde bizimle işbirliği içerisinde çalışan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan'a teşekkür ederiz. Engelli vatandaşlara yardımcı olmak, onların sorunlarına çözüm bulmak her şeyden önce bir insanlık görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle görme engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 7-13 Ocak Engelliler Haftasını kutlar, İŞKUR olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim.”

ENGELLİLER HAYATA ADAPTE OLUYOR

Kurs ile ilgili düşüncelerini dile getiren görme engelli kursiyerler de normal insanlara göre bir farklılıklarının olmadığını, bu gibi kurslarla hayata sımsıkı sarıldıklarını belirtti. Konuşmaların ardından görme engelli kursiyerler, bilgisayar başında yaptıkları çalışmaları ve yeni aletleri nasıl kullandıklarını anlattı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.