Görme engelliler Kur'an öğrendi

Görme engelliler Kur'an öğrendi

Şeker ve diyaliz hastası olup, görme yeteneğini sonradan kaybeden Hatice Tuncer, braılle alfabesi ile tanıştıktan sonra nasıl Kur'an-ı Kerim öğrendiğini söyledi

Şeker ve diyaliz hastası olup, görme yeteneğini sonradan kaybeden Hatice Tuncer, braılle alfabesi ile tanıştıktan sonra nasıl Kur'an-ı Kerim öğrendiğini söyledi. Görmeyenleri Koruma Derneği (GDK) Konya Şubesi, etkinliklerini sürdürüyor. Derneğin üyelerine braılle alfabesiyle yazılmış Kur'an-ı Kerim, namaz sureleri ve dua kitapları dağıtımı yapıldı. Programa  GDK Konya Şube Başkanı Veli Özağan ve dernek üyeleri katıldı. Program görme engelli Süleyman Güzel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Veli Özağan, Engellilerin Kur'an-ı Kerimi genellikle ezbere okuduğunu fakat Kur'an'ı Kerimin dokunularak ve hissedilerek okunması gerektiğinin de altını çizdi. Görme yetisini sonradan kaybetmiş Hatice Tuncer ise duygu dolu sözlerle katılımcıları etkiledi. Tuncer konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Gözlerimi sonradan kaybettim. Gözlerimi kaybetmeden önce Kur'an-ı Kerimi okuyordum. Hastalığımdan sonra Kur'an-ı rüyamda okumaya başladım. Ama onu normal hayatta okumayı çok özlemiştim. Braılle alfabesini öğrendim. Şimdi özlem duyduğum Kur'an-ı Kerimi dokunarak okuyabiliyorum. Azmim herkese örnek olsun.” Konuşmaların ardından KOMEK'te eğitim gören 12 engelli vatandaşa hediyeleri verildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.