Görkemli kapanış

Görkemli kapanış

AGD 2017 yaz etkinliklerinin tamamlanması sebebi ile Yaz Etkinlikleri Şöleni düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, 2017 yaz etkinliklerini tamamladı. Bu yıl yaz etkinlikleri kapsamında 19 ilçede 52 noktada 1900 öğrenciye çeşitli alanlarda eğitimler verildi. Verimli geçen yaz etkinlikleri Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonunda gerçekleştirilen Yaz Etkinlikleri Şöleni ile son buldu. Şölene Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD Konya Yönetimi, misafirler ve davetliler katılım gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

123121312.jpg

EN BÜYÜK KAZANÇ: SALİH EVLAT

Açılış konuşmasını yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, salih evlat yetiştirmenin çok zor olduğunu söyledi. Parlak, "Kötü bir devirde yaşıyoruz. Sokaklarda ahlak edep ayaklar altına alınmaya başlandı. Gençliğimizin kendini muhafaza etmesi gerekiyor. Bu doğrultuda Anadolu Gençlik Derneği elinden gelenden fazlasını yapmaya devam edecek. Gençliğimizin geleceğe bir yatırım olduğunu bildiğimiz için onları en iyi şekilde yetiştirmeye gayret göstereceğiz. Peygamber Efendimiz (SAV) kul vefaat ettiğinde artık dünyayla irtibatı kalmaz. Ancak ona dünyadan sevap getirecek olan 3 şey vardır demiş. Bunlardan bir tanesi salih evlattır. Öyle bir dönem yaşıyoruz ki salih evlat yetiştirmek gerçekten çok zor. Ama zor olsada imkansız değil. Salih evlatlar yetiştirmek eçen hep beraber çalışacağız. En büyük kazancımız salih evlatlarımızdır" dedi. 

3-3-014.jpg

FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Anadolu Gençlik Derneği Yaz Etkinliklerine çocuklarını gönderen ailelere teşekkür ettiğini ifade eden Parlak, yaz aylarını çocukların AGD ile dolu dolu geçirdiğini söyledi. Parlak, "Çocuklarını bizlere emanet eden ailelerde Allah razı olsun. Yaz aylarında çocuklarımızın AGD'nin etkinliklerine katılmaları onlar için büyük bir avantaj oldu. Çocuklarımız hem dini ilimleri öğrendiler, hemde çeşitli aktivitelere katılım gösterdiler. Böylece Kuran-ı Kerim bilmeyenler Kuran-ı Kerimi öğrendi, dini bilgilerini pekiştirdi kısaca dini ilimler kapsamında eksikliklerini giderdiler. Sosyal aktivitelerin de olduğuu çok güzel bir yaz etkinliğini daha tamamlamış olduk. Şuan çadır kamplarımız devam ediyor. Bazı öğrencilerimiz çadır kamplarımıza gidiyor. Sene içerisinde ise yine faaliyetlerimiz devam edecek. Çocuklarımız okulların açılması ile okuma salonlarımıza başlayacak. Okuma salonlarımızda hem okul derselrine çalışacaklar hemde kitap okuyacaklar" sözlerini kullandı.

3-4-009.jpg

HAYIRLI NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ

Konya'nın şimdiye kada Anadolu Gençlik Derneğine destek verdiğini konuşmasına ekleyen Parlak, "Bu destekler ile derneğimiz faaliyetlerine güçlü bir şekilde devam ediyor. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Hayırı nesilleri yetiştirmeyi her zaman olduğu gibi bugün de hedefliyoruz. Ümmetin bizlere ve bu nesile ihtiyacı var. Biz bu doğrultuda yıllarca çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda bizlere çocuklarını emanet eden ailelere, çocuklarımızın eğitiminde büyük çaba gösteren hocalarımıza ve gelecğimizin teminatı çocuklarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Program yaz etkinliklerine katılan çocukların ilah okuması ile devam etti. Esma-Ül Hüsna öğrenciler tarafından okundu. Daha sonra Meram yaz etkinlikleri öğrencileri 40 hadisi okudu. Programdayaz etkinlikleri lie ilgili sinevizyon gösterileri de izletildi. Ayrıca çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereeye giren öğrencilere ödüller verlidi. Program duaların yapılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.