Görevli değil gönüllü din çalışanları

Görevli değil gönüllü din çalışanları

11-18 Ekim 2015 tarihleri arasında kutlanılacak olan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Konya İl Müftülüğü tarafından Konya Ticaret Odası (KTO) konferans salonunda "Açılış Programı ve Panel" düzenlendi.

 Programa, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekilleri Said Gönen ve Mustafa Kalaycı, Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Akpınar, “Camiler yeryüzünde ilk insan var mabet var. İlk yapılan ev Hz. Adem'in eliyle yapılan Mekke'deki Kabe'dir. İnsan varsa mabet olmalı, camisiz olmuyor. Bizim kültürümüzde cami ve mescid müminlerin buluştuğu yerdir. Camiler sadece namaz ibadeti değil, müminlerin yardımlaştığı, kaynaştığı yerdir. Birbirleriyle buluşurlar ve dertlerinden kurtulurlar. Gönlü camilere ve mescidlere bağlı olan kişiler Allah'ın koruması altındadır. Camiler, sadece bu haftada anılması gereken kurumlar değildir. Her zaman bizim gönlümüzde olması gerekmektedir. Zaten biz dünyaya caminin ezanı ile geldik. Yine bu dünyadan giderken camideki namaz ile gideceğiz. Üzerimizde kılınacak cenaze namazları irademiz dışında olmaktadır. Asıl olan irademiz ile yaşadığımız hayatı camide irtibatlı olarak yaşayabilmektir. Camiler her zaman gündemimizde olmalıdır” dedi.

60 YENİ CAMİ YAPILIYOR

Türkiye'de cami sayısı bakımından Konya'nın İstanbul'dan sonra ikinci sırada olduğunu belirten Akpınar, “İstanbul'un 3 bin 226 camisi vardır. Konya'nın da 3 bin 108 cami var. 60 kadar büyük caminin de şu an inşaatı devam ediyor. Ama önemli olan hem bu camilerimizin fiziki imarları, estetiği sanatı en güzel şekilde yapmak hem de ecdadımızın bize bırakmış olduğu ve bizim de devam ettirdiğimiz bu müesseselerin içini ruhuna gayesine uygun bir şekilde dolu dolu hale getirmektir. Bunun için camiler asla belli bir kesile bırakılamaz. Belli yaşlardan sonra ihtiyarlarımız sığınağı olan kurumlar olmamalı. Hz. Peygamber'in omuzlarında oynaşan torunları olduğu gibi bizim de çocuk ve torunlarımıza camilerimizde yer var. Her kesim camide kendine bir yer bulmalı. Din gönüllüleri diyoruz biz. Herkes de gönüllü olmak zorunda. Bu noktada bizim 31 ilçemiz ile beraber 5 bine yakın çalışanımız var. Emekli olanlarımız da dualarıyla birikimleriyle tecrübeleriyle bize yardımcı oluyor. Bu hafta münasebetiyle huzura eriş panelimizi ilahiyat Fakültemizin 3 değerli hocası sunuyor.  Haftamız da dolu dolu geçecek. Sadece ikisininden bahsetmek istiyorum. Yarın yine buruda konferans olacak. Önümüzdeki pazar günü sabah namazında Zeki Altındağ camisinde aile boyu sabah namazına herkesi davet ediyorum. Haftamızın hayırlar getirmesini yüce Rabbim'den niyaz ediyorum” diye konuştu. Akpınar'ın konuşmasının ardından alanında uzman ilahiyatçılar tarafından panel programına geçildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.