Görevleri çok kutsal

Görevleri çok kutsal

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Temsilciliği tarafından ilçede görev yapan bütün öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile çiçek dağıtıldı

AGD Meram Temsilciliği tarafından 24 Kasım öğretmenler günü vesilesi ile anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. İlçe içerisinde görev yapan bütün öğretmenlere çiçek dağıtıldı. Öğretmenlik mesleğinin hayra motor, şerre engel olan bir yapısının olduğunu ifade eden AGD Meram Temsilcisi Bekir Tekkaymaz, “AGD Meram Temsilciliği olarak elleri öpülmeye layık, öğrettiklerinin ve fedakarlıklarının dünya nimeti ile ölçülemeyip ancak hizmetkarı olacağımız öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini tebrik ederiz. Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e (sas) kadar Allah'ın vazifelendirdiği mükemmel ve kusursuz ilk öğretmenler ve onların varisleri olarak medeniyetlerin yetiştiricisi ve mayası öğretmenlerimiz; zorlukların, sıkıntıların hiç birinden yılmadan bu vazifelerini ifa ede gelmişlerdir. İnsanlığın huzur ve refahı için dünyanın mamur edilmesi için gayret sarf eden nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizdir. Gecesini gündüzüne katarak memleketimizin en ücra köşelerinde veya en merkezi yerlerinde nesillerimizi ahlaklı, maneviyatlı ve bilgiyle donanımlı olarak yetiştirmeye çalışan öğretmenlerimiz en kutsi görevi yapmaktadır” şeklinde konuştu.

İNSANLARIN HAYRI ONLARIN AMACIDIR

Öğretmenlerin sadece 24 Kasım'da değil, gerekli değerin her zaman verilmesi gerektiğine de vurgu yapan Tekkaymaz, konuşmalarını şöyle sonlandırdı: “Anadolu'nun manevi mimarlarının en önemlilerinden Hoca Ahmet Yesevilerin, Nizamül-mülklerin, Şeyh Edebalilerin, Akşemseddinlerin, Nurettin Topçu hocaların endişesini, çalışma aşkını, dünyaya Hakk'ın, iyiliğin, adaletin ve doğrunun hakim olması ve insanların mutluluğunu hedef olarak sevdasını yüreğinde taşıyan öğretmenlerimize ne kadar hürmet etsek azdır. Öğretmenlerimizin sadece 24 Kasım'da hatırlanması yerine her zaman milletimizin gönlünde yer ettiği gibi hak ettiği değerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Öğretmenlerimiz memleketimizi ve milletimizi insanlığın hayrı, kurtuluşu için medeniyetlerin en önüne taşıyacak nesilleri yetiştirmenin çabasındalar ve olmalıdırlar. Çünkü sömürgeci ve zalim sistemlerin mayası ve yetiştiricisi olan iblis ve yandaşları kendi düzenlerini kurmak için şerre hizmet eden, insanlığın zararına ve kötülüğüne çalışan nesiller yetiştirmeye aralıksız devam etmektedir. Bu sebeple mamur bir ülke huzur ve refah içinde kardeşlik ruhu ile yaşayan bir millet olmak istiyorsak; öğretmenlerimize destek ve duacı olmak zorunda olduğumuzun şuurundayız. Bu duygular içerisinde AGD Meram Temsilciliği olarak öğretmenlerimizin günlerini tebrik eder, ellerinden öperiz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.