Görevi başında vefat eden doktor şehit olur mu?

Görevi başında vefat eden doktor şehit olur mu?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a koronavirüs salgınında görevi başında hayatını kaybeden doktorun şehit olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtladı.

Bir televizyonun canlı yayınına bağlanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden doktorların şehit sayılıp sayılmayacağına yönelik soruya da yanıt veren Erbaş, yaşamını yitiren doktorların 'hükmi şehit' sayılabileceğini söyledi.

"HAKİKİ ŞEHİTLER ASKER VE POLİSLERDİR"

Canlı yayında salgında görevi başında hayatını kaybeden doktorlar için "umarım şehitlik mertemesine ererler" diye konuşan Erbaş, şu ifadeleri kullandı.

"Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Hakiki şehit; vatan uğruna, bayrak uğruna, namus uğruna canını feda eden askerlerdir, polistir. Hakiki şehit olarak bunları değerlendiriyoruz. Fıkıhta bir de 'hükmi (hükmen) şehitlik' vardır. Bunlar da depremde, yangında, selde, denizde boğulmuş olanlar ve salgın hastalıklara yakalanarak vefat etmiş olanlar hükmen şehit olarak kabul edilir. Hadis-i şerifte bunlar yer almaktadır. Umuyoruz ki bu salgın hastalık nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz şehitlik mertebesine ererler." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum