Google yeni telefonu Nexus 6'yı tanıttı

Google yeni telefonu Nexus 6'yı tanıttı

Google'ın Android L'nin final versiyonuyla beraber tanıttığı Nexus 6 görücüye çıktı.

Akıllı telefon savaşlarında son gelişme Google'ın Motorola'ya yaptırdığı yeni Nexus 6 oldu. Google'ın tanıttığı 5.9 inçlik yeni telefon geçtiğimiz ay Apple tarafından satışına başlanan iPhone 6 Plus ile karşılaştırıldı.

EKRAN BÜYÜKLÜĞÜ

Her iki telefon ekran büyüklükleri bakımından karşılaştırıldığında iPhone Plus'ın 5.5 inçlik ekranına karşı Nexus 6'nın 5.9 inçlik ekranı dikkat çekiyor.

Ayrıca Nexus 6'nın 2560 x 1440 çözünürlük oranıyla iPhone Plus'ı geçmesi rakamsal olarak bakıldığında Nexus'larda görselliğin daha iyi olduğunu gösteriyor. Nexus'a karşılık iPhone Plus'taki çözünürlük oranı ise 1920 x 1080..

İŞLETİM SİSTEMİ

İşletim sistemi özellikleri olarak da Nexus 6 daha ön plana çıkıyor. Qualcomm'un 2.65 GHz hızında çalışan Snapdragon 805 işlemcisine sahip olan Nexus'larda Adreno 420 grafik birimi ve 3 GB RAM gibi donanım özellikleri göz dolduruyor.

Buna karşılık iPhone Plus'ta 1.4 GHz hızında çalışan işlemci ve 1GB RAM bulunuyor.

PİL ÖMRÜ VE HAFIZA

Diğer özellikleri konusunda iPhone 6 Plus'tan önde gözüken Nexus 6'larda video izlemede 10 saat pil ömrü olduğu belirtiliyor. Buna karşılık iPhone 6 Plus'ın bataryası 14 saat yetebiliyor.

Bellek olarak her iki telefon da harici hafıza kartı desteklemiyor. iPhone 6 Plus'ta 16 GB, 64 GB ve 128 GB seçenekleri varken, Nexus 6 sadece 32 GB ve 64 GB seçenekleri sunuyor.

KAMERALAR

Nexus 6'da 13 MP ana kamera ve 2 MP ön kamera yer alıyor. Ayrıca ana kameranın, sahip olduğu f2.0 lens ve optik imaj sabitleyici ile iPhone 6 Plus için çok güçlü bir rakip olacağı konuşuluyor.

Buna karşılık 1/3 inçlik sensör ve 1.5 mikron piksel büyüklüğü sunan 8 megapiksellik kameranın kullanıldığı iPhone 6 Plus, farklı olarak optik imaj sabitleme özelliğini barınıdırıyor.

FİYAT KARŞILAŞTIRMASI

Fiyat olarak karşılaştırıldığında Nexus 6'nın iPhone 6 Plus'tan daha ucuz olduğu görülüyor. Perakende satışlarda Nexus 6'nın 32 GB'lık versiyonu 649 dolardan satışa sunulacak. iPhone 6 Plus'larda ise bu fiyat 749 dolardı.

İki teknoloji devini karşı karşıya getiren telefonlar konusunda Google daha iyi olduğunu öne sürüyor ancak dünya çapında satış rakamlarına bakınca Apple önde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.