Google otomobil işine giriyor!

Google otomobil işine giriyor!

Dünyanın en büyük firmalarından Google, yeni bir teknolojik atak yaparak otomobil işine el atmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük firmalarından Google, yeni bir teknolojik atak yaparak otomobil işine el atmaya hazırlanıyor.

Dünya devi Google'dan bir atılım daha geliyor. İsmini vermeyen bir Google çalışanının sızdırdığı bilgiye göre Google, Android'i bağımsız bir şekilde otomobile entegre etmenin yollarını arıyor. İşte bu müthiş buluşun detayları;

Google işletim sistemi olan Android’in telefonlara gelip gelmeyeceği soruları havada uçuşurken, Google içinden yeni bir Android sürümü hakkında bilgiler geldi. İsmini açıklamayan iki Google çalışanının iddiasına göre, Google otomobiller için tamamen bağımsız bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Araçlar içi kontroller için daha önce zaten bir Android sürümü hazırlayan Google, bu sefer sistemi kendi başına 7/24 çalışacak şekilde tasarlamaya gidecek. Şuan araçlar için kullanılabilen Android sürümü sadece akıllı telefonlarla etkileşime girmesi için tasarlanmıştı, yani tek başına fazla bir işlevsellik sunmuyordu. Gelecek sürüm ise araç içi gelişmiş akıllı bilgi sistemi olarak düşünülüyor.
Cep telefonunu ve donanımını üreten firmaların araç içi sistemlere girmek istemesi son yıllarda iyice açığa çıktı ki Google da bunu görmüş olmalı. En büyük rakibi Apple da CarPlay adında yazılım çıkarmış ve birkaç araba üreticisiyle de ortaklık için görüşmelerde bulunmuştu. Özellikle üst seviye araçlarda görebileceğimiz sistemler sayesinde aracın anlık durumu, konumu, varsa kamerasından anlık görüntü ve diğer araç özelliklerini gelişmiş bir şekilde akıllı cihazlarımızdan takip edebileceğiz yakın gelecekte. Tabi bu kadar olanak sunan yazılımların güvenliği ve hatta bir işletim sistemi olarak çalışacağından dolayı güncellemeleri nasıl olur, olmazsa veya yazılımda açık bulunursa dışardan araca ne kadar müdahalede bulunulabilir zaman gösterecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.