Google, sanatçı Adile Naşit'i unutmadı

Google, sanatçı Adile Naşit'i unutmadı

Unutulmaz sanatçının doğum günü için hazırlanan logo, arama motoruna girenleri elinde kepçeler güler yüzüyle karşılıyor.

Google ana sayfası bugün Adile Naşit'le açılıyor. Doodle olarak adlandırılan logoda, Hababam Sınıfı filmlerindeki 'Hafize Ana' yer alıyor. Elinde kepçeyle iki tencerenin başında duran Türk sinemasının efsanevi oyuncusu, 17 Haziran 1930 tarihinde doğmuştu.

11 Aralık 1987'de vefat eden sanatçı, aramızdan ayrılmasaydı bugün 86 yaşına girecekti.

Dünyanın en büyük arama motoru Google, pek çok ülkede özel günlere, tarihe mal olmuş kişilere veya sanatçılara özel sayfa hazırlıyor.

Sanatçı bir aileden gelen Adile Naşit'in babası komedyen Komik-i Şehir Naşit, annesi de Türkiye Ermenisi tiyatro oyuncusu Amelya Hanım. Ağabeyi Selim Naşit ve 1950'de evlendiği eşi Ziya Keskiner de tiyatro sanatçısıydı.

Yşeilçam'ın en ikonik isimlerinden Naşit, Münir Özkul'lu aile filmlerindeki anne rolü, Hababam Sınıfı filmlerindeki Hafize Ana ve TRT'de çocuklar için hazırladığı Masalcı Teyze ile bir dönemin hafızasına silinmemek üzere kazındı. Adile Naşit, Yeşilçam'ın en sevilen simaları arasında halen yerini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum