Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

“Gonyalı Başbakan”

“Gonyalı Başbakan”

70’li yıllarda Prof.Sadi Irmak 3-5 aylık gısa bi müddet Başbakannık yapmışdı. 450 Milletvekilinin sadece 18’inden oy alabilmiş, güvenoyu alamasa da “Ara Dönem” şartları icabı vazifeye getirilmiş bir kişi idi. Gendisi “İlk Gonyalı Başbakan” olarak anılır. Bu 3-5 ayda Gonya’ya bi hizmeti var mı yok mu, dorusu ben bilmeeyorum.

Daa soğna Prof.Erbakan Hoca Başbakan oldu. Başbakan olmadan önce de Başbakan Yardımcısı olarak hükümetlerde bulunmuşdu. Her ne gadar şahsının doğum yiri Gonya olmasa da hem Milli Görüş davasının doğum yiri, O’nun tabiriynen “Çadırın orta direği” Gonya idi ve hem de gendisinin seçim bölgesi hep Gonya oldu ve yıllarca hep Gonya milletvekili olarak mejlisde bulundu.

 Başda TÜMOSAN olmak üzere Şeker Fabrikaları, Çevre Yolları O’nun eserleri olarak garşımızda. Son dönemde yapılan bazı hizmetlerin proje ve taslakları da O’nun zamanında başladılmış işler. Ben Erbakan Hoca’nın açılış ve temel atmalar dolayısıyla Gonya’ya gelişinde bizzat gaç organizenin içinde bulunduğumun sayısını hatırlayamam!

Şimdi de üçüncü bi Gonyalı, yine Profesör olan Ahmed Davudoğlu bu makama oturacak.

Sülüman Demirel’in memleketi Isbarta’yı, Turgut Özal’ın Malatya’yı, Mesut Yılmaz’ın Rize’yi… ihya itdiği söölenir.

Bir Gonyalı olarak biz de Davudoğlu’nun hem Gonya’ya, hem Türkiye’ye hayırlı hizmetlerde bulunmasını, şehrimizi ihya itmesini bekleriz, temenni ideriz. Hem Gonya’ya, hem Türkiye’ye, hem de cümle alem-i İslama inşaallah faydalı olur.

Şu anda Davudoğlu ismi Gonya’da da, Dünya’da da tanınan bi isim. Tabi yıllar önce bööle değildi.

Fi tarihinde Halil Ürün Belediye Başganı. Ramazan ayında ilk defa vakıfları-dernekleri toplayıp akşamları kültürel faaliyet yapmak için çabalaayor. O zamannar “STK” lafı pek de yaygın değil. “Gönüllü Guruluşlar” diniyor.

Biz de gönüllü olarak TİMAV’dayız. Belediye Avkatı Ahmed Sorgun,  Muallim Abdüssettar Yarar, Diş Hekimi Suphi Soğancı, Devlet Hasdanesi’nden Dr. Raif Baran, İlahiyattan Doç. Ahmet Yaman, Müfdü Muavini Memed İmin Parlaktürk…nen beraber.

Belediyeden bir ağşam da biz aldık TİMAV olarak faaliyet yapmak üçun. Ve siyasetci filan değil, bi “İlim adamı” olarak Ahmed Davudoğlu’nu çağırdık. Gelip gonferans virip gitmişdi. Geçmiş gün Bedir Savaşı, İslam Tarihi… üzerine gözel mevzular ağnatmışdı. Herkez de bu genç hocayı merağınan diğnemişdi.

Doğulular, Garadenizliler… birbirine sahip çıkmaynan anılır. Gonyalıların da biribirini çekemediği, ayağını gaydırmaya çalışdığı söölenir.

Biz Gonyalı olarak Davudoğlu’nun yapacağı hayırlı işlerde sonuna gadar arkasında oluruz. Hatası varsa da söölemekden çekinmeyiz. Bu da onun aleyhine değil, hayrınadır. Bir idareci üçun en tehlikeli şiy, sever görünüp de “Ağzı açık ayran delisi” gibi şuursuzca alkış dutannar, cahil dostluk yapannardır.

Bizim bazı yazılarımıza seviyeli-seviyesiz yorumlar yazannar var. Akıllı uslu yazsalar “Esmem yanmaz” da, önüne gelen bişşiler garalayor.  Daha bakan olunca dün Davudoğlu’nu tanıyıp, böğün senden benden hızlı Davudoğlu’cu kesilenner var.

Onnara diyeceğim: “Kiminen aşşık atdığınıza dikgat idin!” Daha “Aşşık” ne dimek, “Aşşık atmak” ne dimek bilmesseniz, hiç ağzınızı bile açman!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR