Gönüllerini açtılar

Gönüllerini açtılar

“Yalnız Değilsiniz” isimli etkinlik kapsamında Suriyeli öğrenciler de unutulmadı. Önder Kutlu, “Öğrencilerimiz, Suriyeli öğrencileri ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz, Suriyeli öğrencilere gönüllerini açtıklarını ifade etti” dedi

Öğrenciler arasındaki birlik, beraberlik duygusunun güçlendirilmesi, özel eğitim sınıfları, hastane sınıfları, köy okullarındaki öğrenciler ile huzurevindeki yaşlıların yalnız olmadıklarını hissetmeleri amaçlanan “Yalnız Değilsiniz” isimli etkinlik kapsamında Suriyeli öğrenciler de unutulmadı. Etkinlik kapsamında Eşrefoğlu İlkokulu öğrencileri, Ova Un İlkokulu Geçici Öğrenci Eğitim Merkezi’nde eğitim alan Suriyeli öğrencileri ziyaret etti. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve SEDEP Koordinatörleri, gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte öğrencileri yalnız bırakmadılar. 40 dakika süren programda Eşrefoğlu İlkokulu öğrencileri ile Suriyeli öğrenciler birlikte boyama etkinliği gerçekleştirirken, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

KARDEŞLİK PEKİŞTİ

“Yalnız Değilsiniz” etkinliğinin, SEDEP de anlatılan değerlerin pratikte uygulandığı bir etkinlik olduğunu ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, “SEDEP kapsamında Eşrefoğlu İlkokulu’ndan gelen öğrencilerimiz, Geçici Öğrenci Eğitim Merkezi olan Ova Un İlkokulu’nda eğitim alan Suriyeli öğrencileri ziyaret ettiler. Yalnız Değilsiniz etkinliği kapsamında gerçekleştirilen ziyaret ile öğrencilerimiz, Suriyeli öğrencilerle kardeş olduklarını, onlara gönüllerini açtıklarını ifade ettiler. SEDEP değerlerinde anlatılan paylaşma, kardeşlik, sorumluluk gibi duyguların pratikte uygulandığı bir faaliyet gerçekleşti” dedi. Gerçekleştirilen etkinliğin Suriyeli öğrenciler ile Türkiye’deki öğrenciler arasındaki kardeşlik duygusuna katkı sağlayacağını ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz, Suriyeli kardeşlerimize kapılarımızı, gönüllerimizi açtık. SEDEP kapsamında gönüllerimizi açtığımız kardeşlerimizle hem güzel bir etkinliğe hem de ülkemizde kardeşliğin gelişmesi noktasında önemli bir etkinliğe imza attık” dedi.

 ‘BEN’ DEĞİL ‘BİZ’ DİYORLAR

Yalnız Değilsiniz etkinliği ile bin 200 öğrenci toplamda bin 600 öğrenciyi ziyaret ediyor diyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Hem inancımızın bir gereği olarak hem de Türk misafirperverliğinin bir göstergesi olarak Suriyeli kardeşlerinin yalnız olmadıklarını, onların yanında olduklarını göstererek birlikte güzel etkinlikler gerçekleştirdiler” dedi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin de katılacağı  “Yalnız Değilsiniz” adlı etkinliğe, Selçuklu ilçesindeki 35 okuldan yaklaşık bin 200 gönüllü öğrenci iştirak ediyor. Huzurevlerinde bulunan yaşlıları,  Özel Eğitim Sınıflarında eğitim gören öğrencileri ve merkeze uzak mahallelerde bulunan okulları ziyaret edecek öğrenciler, ben, sen, o demeden “Biz” diyebilme bilincini ve algısını geliştirmek, farklılıkları gözetmeden herkese saygı duyulması gerektiği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.