Gönül Gözü 9 yaşında

Gönül Gözü 9 yaşında

Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği,9.kuruluş yıldönümünü Dedeman Otel de Yıl-san Engelli Araçları bünyesinde düzenlemiş olduğu Başarıya Engel yok adlı programla kutladı

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan,Chp Konya İl Başkanı Av.Barış Bektaş,YRP Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem,BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Şemsettin Çelik, Konya Yörükleri Derneği Başkanı Yusuf Yılmaz,Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, Altı Nokta Körler Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Şahin, Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av.Fatma Şeref Polat, Dereliler Derneği Başkanı Ali Cankurt,Yunaklılar Derneği Başkanı Hasan Özel,Yarmalılar Derneği Başkanı Mustafa Turhan, Avukat Hakları Derneği Başkanı Av.Tarkan Büyükoktar,Temad ve birçok STK temsilcisi ve misafirler katıldı. Süleyman Karaca'nın sunumunu yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

9 YIL DOLU DOLU GEÇTİ

Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmada; “Ben Yanmazsam,Sen Yanmazsan, Biz Yanmazsak Nasıl Çıkar Karanlıklar Aydınlığa sözlerine minval Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak yola çıkmış olduğumuz 6 Ocak 2011 tarihinden bugüne Milli Hassasiyet ve Toplumsal Bilinç sloganı ile 9 yılı doldurduk. 9 yıllık zaman zarfında gerek engellilerin ihtiyacı olan tekerlekli akülü sandalye, gerekse engellilerin bürokratik sorunlarının çözümü aşamasında başlattığımız Bir Engel de sen kaldır kampanyası ile Konya merkez ilçelerinın yanı sıra Çeltik Yunak, Tuzlukçu, Akşehir Ilgın, Kadınhanı, Çumra, Seydişehir, Derbent, Hüyük ilçelerinde, Karaman Ermenek'in köylerinde ve son olarak da Kırıma tekerlekli sandalye gönderdik. Her sene düzenli olarak yapmış olduğumuz İftar programları ve kahvaltılı etkınlıklerde ve yine düzenlemiş olduğumuz şiir ve türkü programlarında engelli bireyleri, şehit aileleri ve gazılerı kımsesiz çocukları ve huzur evi sakinlerini ağırladık. Eğitim alanında köy okullarındakı ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet desteği, köy okullarında Nutuk dağıtımı, kütüphaneve anasınıfı kurduk. Yapmış olduğuz etkinliklerle 5 köyün öğrencilerıni Konya'ya ve Anıtkabire ilk meclise götürerek milli bir farkındalık yaşattık. Cumhuriyetin Kuruluş Felsefesi ve Atatürk'e yapılan saldırıları yapmış olduğumuz basın açıklamaları ile kınadık ve her mili bayramda yayınlamış olduğumuz mesajlar ve yapmış olduğumuz kutlama programları ile Konya da Milli bir duruş sergiledik. Türk Dünyasına yönelik yapmış olduğumuz çalışmalarla Kerkük'ten Karabağ'a Doğu Türkistan’dan Anadolu'ya soydaşlarımızın sorunlarını dile getirdik. Nevruz Kutlamasından Neşet Ertaş Sempozyumuna çeşitli kültürel etkinlikler düzenledik. Bundan sonrada çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı'nın yapmış olduğu özel sunum misafirlerden tam not alırken gösteri sonrasında Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin ve dernek yöneticisi Sevcan İleri tarafından Özel Gençler Mehter Takımı adına Elif Gürdal' çiçek takdim edildi. Engelsiz Fotoğraf Sanatçısı İsmail Değirmenci, Engelsiz Şair Berkan Ali Vural, Engelsiz Şair Yazar Hasan Ukdem ve Engelsiz Esnaf Kiraz Şimşek'e başarı plaketlerinin takdim edildiği programda Konya'nın yerli tekerlekli sandalye ve akülü araba üretici firması Yıl-san Engelli araçları Yönetim Kurulu Başkanı Enes Kırlı, Lokomotif Medya Ali Naci Çobanoğlu ve Eğitimci Yazar Hakkı Güleç'e desteklerinden dolayı Dernek Yöneticisi Hatice Hale Gürüler ve protokol tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Program Fatih Şahin Işık tarafından seslendirilen türkülerle sona erdi.

ÇAĞRI MEREDOV

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.