Gönlümüz Konyaspor'dan yana

Gönlümüz Konyaspor'dan yana

Atiker Konyaspor ile Medipol Başakşehir arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası Final karşılaşması öncesi Eskişehir Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, Başakşehir ve Konya’nın taraftarlarının Eskişehir’in konuğu olduğunu söyledi

Eskişehirliler olarak ev sahibi konumunda olduğu için bazı ayrıntılara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Murat Diri, “Öncelikle kendi play- off maçlarımızın olduğunu ve bizim için herşeyden önemli olduğunu unutmayın. Bu sene çıkamazsak bir daha çıkamayız. Son şansımız o yüzden odaklanmamız gereken tek nokta play-off şampiyonluğudur. Konyasporlu kardeşlerimiz kendilerine ayrılan yeri kendileri doldurmak istedikleri için bizlerin bilet almasını istememektedirler. Konyasporluların bu görüşlerine saygı duyuyoruz. En doğal hakları budur. Burası onlarında şehridir. Bu sebeple Konyaspor taraftarına ayrılan biletlere hiç yüklenmeyelim. Bırakın Konyaspor taraftarı komple alsın biletleri” dedi.

SEYİR ZEVKİ YÜKSEK OLSUN

Başakşehir taraftarı kendi tribünlerine girilip Konyaspor’un desteklenmesine karşı olduklarını da dile getiren Diri, şunları söyledi: “Maça gidecek Eskişehir'li gönüldaşlarımızın Başakşehir tarafına girmelerini istememiz Başakşehir'e karşı tribün yapılması veya Konyaspor'un desteklenmesi değildir. Konya daha kalabalık olacağından dolayı boş olan yerlerde bu maçın seyir zevkini yaşamalarıdır.Türkiye'ye tribün kültürünü öğreten bir camia olarak; Bir tribüne girip oradan karşı takıma destek vermek hangi kültüre uyar? Bu şekilde düşünen taraftarımız varsa hakikaten bir an evvel bu düşüncesinden vazgeçmeli ve çevresini uyarmalıdır. Bizlerin Türkiye tribünlerinde saygın bir yeri var. Bizler bu saygınlığımızı duruşumuz sayesinde kazandık. Sakın ola hiç bir taraftarımız böyle bir pozisyona girmesin. Birkaç tendini bilmez yüzünden Eskişehirspor taraftarının kötü anılması hepimizi üzer. O yüzden bu konuya dikkat çekelim. Gönlümüz Konya'dan yana olabilir. Ama Başakşehirde bugün bütün Anadolu'nun yapmak istediğini yapmaktadır."

KUPA ANADOLU'NUNDUR

"Şehrimize gelecek 2 kulüp taraftarına da şimdiden hayırlı yolculuklar diliyoruz" diyen Diri konuşmasını şöyle tamamladı  Başımızın üstlerinde yeri var. Bu iki takımda misafirimizdir. Bizlere nasıl misafirperverlik yaptılarsa bizlere de aynısını onlara da yapmak yakışır. Kupa kazanılır kaybedilir. Ama saygı her zaman bakidir. Türkiye kupasında uzun yıllar ardından 3 büyütülmüşlerin olmadığı bir final izleyeceğiz. Bunun kıymetini bilip devamını sağlamak bütün takımlarımızın boynunun borcudur.Kazanılacak bu kupa bütün Anadolunun kupasıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.