Hâlid Şen

Hâlid Şen

Göllüyor ama görülmüyor!

Göllüyor ama görülmüyor!

Geçtiğimiz gün gerçekleşen kısa süreli dolu yağışına Akyokuş’ta şahit olduk. Konya manzarası bir anda flulaştı ve kapandı. Terasta otururken alelacele kapalı bir alana kaçtık. Yaklaşık 20 dakika süren bir yağıştı. Yağıştan yaklaşık 30 dakika sonra Bahri Dağdaş’a doğru yıla çıkmıştık ki Meram Tıp Fakültesi önünde oluşan gölet ve o suda kalan araçlara şahit olduk. Yağışın kesilmesinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen kanalizasyon yeterli gelmemişti. Bu olayın KOSKİ tesisleri önünde gerçekleşmesi de manidardı!

**

Aynı manzaralara bazı caddelerde ve İhsaniye’deki altgeçitlerde şahit olduk. Eski Sanayi ve Larende Caddesi’nde her yağışta yaşanan rezalet de tekrar yaşandı doğal olarak… KOSKİ yine hazırlıksız olduğunu gösterdi. 20 dakikalık bir yağışta felç olan kanalizasyon ne kadar güven veriyor?

**

Her yağışta feryat eden Eski Sanayi, Larende esnafının sesini yetkililer neden duymuyor? Her yağışta sosyal medyada paylaşılan gölet fotoğraflarını görmüyor musunuz?

**

Sık sık ‘dünya şehri’ imajı için verilen reklamları bir hata silip atıyor. Belediyemiz reklamı bilbordlara ilanla değil, bu rezalete bir çözüm bularak sağlayabilir. Keşke altyapımız her yıl suya yapılan gizli zamlar gibi düzenli olsa…

 

VALİLİK MAKAMINA…

Valilik makamının partileri bir araya getirip ‘seçim sürecinde araçlarla ses yayını yapılmaması’nı anlaşma usulüyle sağlaması çok mu zordu acaba? Zor olmasa gerek. Geçen ay haberlerde birkaç şehirde bu tür sözleşmelere şahit olmuştum. Şehrin göbeğinde, mahalle aralarında sokak sokak, bangır bangır gezen araçlar tüm partilerin kabulüyle gezmeseydi keşke…

**

Bunu bir partiden bekleyemeyiz. ‘Ben faydasına inanmıyorum, ses yayını yapmayacağım’ demez hiçbir parti. Çünkü rakip çalışırken o parti çalışmamış gibi olur… İdarecilerimiz bu konuya el atmaları gerekiyordu. Sokaktaki vatandaş, her gün işyerinin önünden 10 seçim aracının kulakları tırmalayan sesiyle geçtiği esnafımız bu seçim araçlarını istemiyor. 

**

Caddelerde sükunetin sağlanması için tek yol idarecilerin partileri bir araya getirip bu işe dur demelerinden geçiyordu. Seçime 1 aydan daha az bir süre kalmışken de böyle bir adımın atılacağını düşünmüyorum. Umarız ki önümüzdeki seçimlerde yetkililer olayları izlemekle kalmayıp partiler arasındaki mutabakat noktasında üzerlerine düşen görevleri yaparlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR