Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Gölge etmeyin başka ihsan istemez

Gölge etmeyin başka ihsan istemez

Ak Parti 13 yılda ülkemizde kayda değer bir hizmete imza atamamıştır desem, hemen itirazlar yükselir ve önümüzü duble yollar ve sağlık alanında gerçekleştirilen reformlar getirilir.

Millet düşünmez ki bu ülkenin vatandaşı olarak hem vergi verecek, hem de o kadarcık bir hizmet alma hakkı olmayacak!

Muhakkak en kötü hükumetler döneminde bile iyi kötü hizmetler yapılmıştır. Kaldı ki Sağlık Sistemi özelleşecek, haber verelim de demedi demeyin! Türkiye'de yabancı Doktorların çalışmasına ilişkin yasa geçenlerde meclisten geçti. Yıllardır ''Önce Yabancı Doktorlar İstihdam edilecek akabinde Devlet Hastanelerine yönetici yapılıp, sonrasında Sağlık Sistemi özelleşecek.'' diyorduk maalesef yine haklı çıkıyoruz.

Hizmet diye sunulanlarla avunurken kaybettiklerimize ne demeli!

Ak Parti İktidarlarından önce 2002 yılında mahkum sayısı 50 bin küsur iken, 2014 yılında bu rakam 159 bine çıkıp 3 kat artmıştır. %99'u Müslüman bir ülkede dünyanın en büyük adliye binası ''İstanbul Adalet Sarayı'' 2013’de açılmıştır. Kalkınma Bakanlığı 2015 bütçesinin % 60'ını yeni hapishanelerin yapımına ayırmıştır. Kalkınma Bakanlığı diyoruz dikkatinizi çekeriz!.. Kalkınmadan maksat hapishane mi olmalı?

AB Uyum Yasaları semeresi zina suç olmaktan çıkartılması ile boşanmalar % 800 arttı. Diyebilirsiniz ki hepsi mi zina yaptı? El-Cevap tabii ki hayır! Ekonomik sıkıntı da bunun içinde elbette. Yine resmi rakamlara göre 3.5 milyon (113 ülke nüfusu) işsiz düşünülünce bu sonuç gayet normal!

''Dindar Nesil'' yetiştireceğiz dediler, sentetik uyuşturucu kullanıcısı resmi rakamlara göre 1.5 milyonu (89 ülke) aşmış olup, kullanma yaşı ortalama 11 düştü. Bundan din(i)dar nesil yetiştirdiklerini anlamalıyız herhalde!..

Tarım tamamen bitirildi... Bir zamanlar buğday ambarı olan ülkemde saman bile ithal edilmedi mi?

Hayvancılık aynı şekilde... Helal Gıda Yetkilileri ülkemizde her kişinin yılda ortalama bir domuz yavrusu miktarı domuz tükettiğini ifade ediyorlar. Tabii ki bilerek, isteyerek yemiyoruz! (2006’da Domuza Teşvik Kanunu çıkmıştı)

Esnafın esamesi okunmuyor. Geçtim büyük kentleri Anadolu da bile her taraf yabancı AVM'ler ile dolmadı mı?

Emekliye zaten üç kuruş bile verilemezken birde Suriyeliler için kesinti yapmak demek ne demek? 23 bin lira alan Milletvekillerinden veya bürokratlardan neden kesinti yapılmaz? 

Gariban işçi hepten açbilaç zaten! 940 lira asgari ücret ile çay simit hesabı bile yapılamıyor artık.

En stratejik yerler özelleştirilince neler olabileceğini 8-10 saatlik elektrik kesintisi ile gördük maalesef.

Ahlak ve Maneviyatı tahrip eden dizler, filmler RTÜK'e rağmen hergün ifsat yaymaya devam ediyor.

Artık şehid vermek istemiyoruz diye ülke bölünme aşamasına getirileceğine, 'İslam Birliği'' hayata geçirilmeliydi.

Ak Saray'ın! İlk konuğu Kasım ayında davet edilen Papa idi. Hatırlanırsa Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan davet mektubunda kendilerine ''Kutsiyetpenahları' diye hitap etmişti. Lakin gelin görün ki Papa Francis, birkaç gün önce Vatikan’da, “20’inci yüzyılın ilk soykırımının Ermenilere yapıldığını” söyledi. ''kutsiyetpenah'' derlerse Papa hidayete erer zannettiler galiba!

Orta Doğu yanıyor, Irak üçe bölündü, Suriye bölünmek üzere, Mısır ha keza, Libya diye bir ülke kalmadı neredeyse, şimdi Yemen'i paylaşma derdindeler... Ocak 2014’de Erdoğan Başbakanken gittiği Japonya da "Bölgesel veya küresel güç olma hedefimiz yok" diye konuşmuştu. Sormazlar mı adama Dünya Lideri"nden maksat kendi küçük dünyaları mıydı?

Üç kıtada at koşturmuş bir milletin şimdi Orta Doğuda dahi hedefi yokmuş!

Sizin olmayabilir, lakin bizim ''Yeni Bir Dünya'' kurma gibi bir hedefimiz var. Önümüzden çekilin ve gölge etmeyin başka ihsan istemez.

Selam ve dua ile...

NOT: Başörtüsü serbest edildi zannedilmesine rağmen, polis, asker ve hakime hanımlara bu kanunla aynı zamanda başörtü takma yasağı getirilmiştir bilginize...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR