Gölde şişme botla avlanan 2 kişiye para cezası

Gölde şişme botla avlanan 2 kişiye para cezası

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, olta avının yasak olduğu Beyşehir Gölü’nde şişme botla amatör avcılık yaptığı iddia edilen 2 kişiye 3 bin 836 liralık idari para cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Asayiş Botu Timi, avcılığın serbest olduğu dönemde de Beyşehir Gölü'ndeki su ürünleri avcılığını takip altına aldı. Gölde rutin denetimlerini yürüten Jandarma Asayiş Botu, göle kıyısı olan Akburun Mahallesi açıklarında avlanma yaptığından şüphelendiği bir şişme botun yanına yaklaştı. Şişme bot üzerinden olta ile amatör avcılık yapıldığını belirleyen jandarma, 2 kişiye yasak olan bölgede olta ile amatör balıkçılık yaparak yer ihlali yaptığı gerekçesiyle kişi başı bin 918 liralık idari para cezası kesti. Jandarma Timleri, şişme botta bulunan ve avda kullanılan misina makarası ile 38 iğneli olta takımına da el koydu. Kişilere ait şişme bot, kıyıya çekilirken faaliyetinden men edildi.

Beyşehir Gölü'nde sportif amaçlı amatör olta avcılığına serbest dönemde de sadece Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun Plajı arasındaki kıyıda müsaade ediliyor. Amatör avcıların belge edinerek sadece karadan göl üzerine olta atmak suretiyle avlanmasına izin verilirken, göl açıklarında ve adalarda amatör olta avcılığına cezai müeyyide öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.