Golcüler sustu Skubic konuştu

Golcüler sustu Skubic konuştu

Atiker Konyaspor, Süper Lig’de oynadığı maçlarda kaleyi bulmakta ve gol atmakta zorlanıyor. Yeşil-beyazlı ekipte gol bölgesinde oynayan oyuncular büyük bir suskunluk yaşarken Kartal’ın en golcü ismi ise sağ bek oynayan Nejc Skubic oldu

Atiker Konyaspor sezon başından buyana gol yollarında büyük sıkıntı çekiyor. Hücum bölgesine yapılan transferlerin adeta yokları oynadığı yeşil-beyazlı ekipte en golcü oyuncu ise sağ bekte forma giyen Nejc Skubic oldu. Bu durum Konyaspor’da ilginç bir gol istatistiğini ortaya çıkardı.    

KALEYİ TUTTURAMAYINCA GOL ATAMIYORUZ

Ligde gol sıkıntısı yaşayan Atiker Konyaspor kaleyi bulamıyor. Yeşil-beyazlı ekip geride kalan 11 hafta sonunda ‘kaleyi bulan isabetli şut’ istatistiğinde Süper Lig’de son sırada yer alıyor.  Gol yollarında büyük sıkıntı çeken Anadolu Kartalı, maç başına ortalama 8,8 şut çekerken, bu şutlardan sadece 3,5’i kaleyi buldu. Atiker Konyaspor, kaleyi bulan şutta Yeni Malatyaspor ile birlikte ligin en kötü takımı oldu. Maç başına 11,3 şut çeken ve bu şutlarda ortalama 5,5 ortalama tutturan Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig’de bu istatistikte zirvede yer alıyor.

GOLLERE SKUBİC  İMZASI

Atiker Konyaspor’un Süper Lig’de attığı 11 golü 6 oyuncu paylaştı. Yeşil-beyazlı ekibin en golcü oyuncunun Nejc  Skubic olması dikkat çekiyor

Süper Lig’de şu ana kadar istediği performansı gösteremeyen Atiker Konyaspor’un 11 haftalık bölümde attığı 11 golü 6 oyuncu paylaştı. Ligin en az gol atan takımı olan yeşil-beyazlı ekipte ligde 6oyuncu gol sevinci yaşadı. Anadolu Kartalı’nda en golcü oyuncunun Nejc Skubic olması dikkati çekiyor. Sloven sağ bek, Süper Lig’de şu ana kadar 11 maçın tamamında 90 dakika forma giyerken, attığı 3 golle takımının en skorer oyuncusu oldu. Atiker Konyaspor’da Ömer Ali Şahiner, Patrick Eze ve Musa Araz ikişer gol kaydederken, Moryke Fofana ve Deni Milosevic de birer golle takımlarına gol yollarında destek oldu.

YENİLER BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

Bu sezon transferlerden yana yüzü gülmeyen Atiker Konyaspor, yeni transferlerinden istediği gol katkısını alamadı. Yeşil-beyazlı ekibin bu sezon yaptığı transferlerden sadece Patrick Eze ve Musa Araz gol atabildi. Nijeryalı forvet oyuncusu Eze, ligde Yeni Malatyaspor ve Akhisarspor ağlarını sarsarken, gurbetçi oyuncu Musa Araz ligde attığı 2 golü de Gençlerbirliği karşısında buldu. Temsilcimiz birçok oyuncusundan verim alamazken özellikle Malick Evouna ve Imoh Ezekiel gibi isimler performanslarıyla hayal kırıklığı yaşattı. Ligde 2 gol atıp, UEFA Avrupa Ligi’nde de 1 asist yapmasına karşın Patrick Eze de beklentilerin altında kaldı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.