Gol atamıyoruz

Gol atamıyoruz

Süper Ligde 20. hafta geride kalırken Konyaspor en az gol atan takım olarak öne çıktı. Yeşil-beyazlı ekip 20 haftada 16 gol atarken bu gollerden sadece 5’ini evinde kaydetti

Süper Ligin 20.haftasını deplasmanda aldığı Antalyaspor beraberliği ile kapatan İttifak Holding Konyaspor ligin en az gol atan takımı konumunda. Yeşil-beyazlı ekip 20 maçlık periyodu 16 golle tamamlayarak ligin en az gol atan takımı olarak öne çıktı. Sıralamada 14. basamakta bulunan Konyaspor’u 17 golle 17. sıra bulunan Ankaragücü 18 gol ile de 15. sırada bulunan Antalyaspor takip ediyor. Konyaspor, bu sezon attığı 16 golün 13'ünde orta saha oyuncularının imzası var. Temsilcimizde şu ana kadar forvet oyuncularından sadece Riad Bajic ve Erdon Daci birer gol atabildi. Diğer gol ise Fenerbahçe maçında Serdar Aziz’in kendi kalesine atmasıyla geldi. Aykut Kocaman'ın ekibinde orta saha oyuncularından Farouk Miya 5, Deni Milosevic 3. Marko Jevtovic 2, Ömer Ali Şahiner, Jens Jonsson ve Levan Shengelia da birer gol attı. Önceki sezonlarda duran toplarda savunma oyuncularından önemli oranda gol katkısı alan İttifak Holding Konyaspor, bu sezon savunma oyuncularından şu ana kadar gol katkısı alamadı.

İÇ SAHADA SADECE 5 GOL

Bu sezon gol kısırlığı çeken İttifak Holding Konyaspor, özellikle iç sahadaki kötü performansı ile öne çıkıyor. Önceki sezonlarda evinde zor maç kaybeden ve sahayı rakiplerine dar eden yeşil-beyazlı ekip, aynı performansı Aykut Kocaman yönetiminde gösteremiyor. Son olarak sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup olan yeşil-beyazlı geçen sezonla birlikte Süper Ligde son 17 maçta sadece bir galibiyet alabildi. Konyaspor evinde gol yollarında da büyük sorun yaşıyor. Konyaspor, iç saha maçlarında şu ana kadar 5 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü. Aykut Kocaman'ın ekibi, 413 dakikadır da taraftarının önünde gol sevinci yaşayamıyor. Son olarak, 10. haftada oynadığı Gençlerbirliği karşısında 37. dakikada Farouk Miya, ağları havalandırmıştı. Konyaspor, bu maçın kalan dakikaları ile birlikte Beşiktaş, Gaziantep FK, Trabzonspor ve Galatasaray karşısında gol atma başarısı gösteremedi. Yeşil-beyazlı ekip, bu hafta Denizlispor'u konuk edecek. Konyaspor, bu maçla iç sahadaki kötü tablosunu sonlandırmanın hesaplarını yapıyor.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum