Gökçeyurtlular dernek kurdu

Gökçeyurtlular dernek kurdu

Ilgın Gökçeyurt Mahallesi vatandaşları Gökçeyurtlular Derneği’ni kurdu. Derneğin açılış merasimi Hocacihan Hacılar Mahallesi’ndeki dernek binasında gerçekleştirildi

Açılış merasimine Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Ilgına bağlı mahallelerin muhtarları Gökçeyurtlular ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış programında konuşan Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral derneğin hayırlı olmasını dileyerek dernekleşmenin öneminden bahsetti. Şehrin hızla geliştiğini ifade eden Oral, “Gelişimle birlikte sosyal hayat etkileniyor. Kırsal kesimde yaşayan insanlar şehre göç ediyor. Biz idareciler olarak bundan rahatsızız. Mahalle ve köylerimiz boşalıyor. Gelişen toplum düzeyinde artık dernek ve vakıfların önemi artıyor. Burada Gökçeyurt’ta yaşayan insandan fazla Gökçeyurtlu toplandı. Birbirimizi unutmamamız, kendimizi kaybetmememiz gerekiyor. Belirli periyotlarla toplanıp kendimizi hatırlamamamız gerekiyor. Yaşadığımız yeri unutmayalım. Vefa borcumuzu unutmayalım. Orada yaşayan insanlara borçluyuz. Dernek bu noktada güzel bir şeye hizmet etmiş olacak” şeklinde konuştu.

img_2070.jpg

AMACIMIZ BAĞLARI KOPARMAMAK

Gökçeyurtlular Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Tanır, kısa bir selamlaması yaparak derneğin kuruluşunda emek verenlere teşekkür etti. Daha sonra söz alan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Berber de dernek kuruluş çalışmalarının yaklaşık 8 ay önce başladığını belirterek, “Açılışta gördüğümüz tablo ile bu işte ne kadar geç kaldığımızı fark ettik. Tek amacımız var. Güzel Konyamız’ın dört bir yanında yaşayan siz hemşehrilerimizle iletişim kurma, yardımlaşma, gelenek görenek ve değerlerimizin en güzel örneklerinin sergilenmesi ile iyi ve kötü günde birbirimizin yanında olabilmektir” dedi.

img_2062.jpg

Gökçeyurt Mahallesi hakkında da bilgi veren Berber, şöyle konuştu. Mahallemiz, Ilgın’ın güneydoğusunda yer alıyor. Yayla turizmi ve kamp yerleri ile bulunmaz bir nimettir. 300 haneli yaklaşık 800 nüfuslu bir mahalledir. Tarım ve hayvancılıkla geçim sağlanmaktadır.” Dernek yönetimi ise şöyle oluştu: “Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Tanır, Yönetim Kurulu Üyeleri, Halil Tanır, Selman Ortagedik, Hasan Uçmaz, Üzeyir Karadeniz, Nazmi Berber”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

d1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.