Gökçek:  FETÖ Bülent Arınç’ı başbakan yapacaktı

Gökçek: FETÖ Bülent Arınç’ı başbakan yapacaktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Gezi olaylarından sonra Bülent Arınç'ı başbakan yapacaklardı. Bundan yüzde yüz eminim. AK Parti...

İki yıl önce, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bülent Arınç, kendisini "paralel yapı" ile işbirliği yapmakla suçlayan Melih Gökçek'e "Gökçek bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır" ifadeleriyle cevap vermişti. Olayın üzerinden tam iki sene geçtikten sonra Gökçek, katıldığı televizyon programında Arınç hakkında "FETÖ Arınç'ı başbakan yapacaktı" iddiasında bulundu.

Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasında iki yıl önce patlayan "paralel yapı" kavgası bugün "FETÖ" üzerinden devam etti. Melih Gökçek'in attığı bazı tweetlerde Arınç'a "paralel yapı" iddiasında bulunması üzerine Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kameralar önüne geçen Bülent Arınç, Gökçek için "Gökçek bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. Yurt yerleri sağlamıştır" dedi. Arınç ayrıca Gökçek'in açıklamaları için "Terbiyesizce bir açıklamadır. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir" ifadelerini kullanmıştı.

"TAYYİP ERDOĞAN BİTİRİLMİŞ OLACAKTI"

Dün akşam bir televizyon programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bülent Arınç'la ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı. 'Gezi' olaylarının yaşandığı günleri hatırlatan Gökçek, "O olayların akabinde Bülent Arınç'ı Başbakan yapacaklardı" diye konuştu. Gökçek, 'Recep Tayyip Erdoğan Gezi olaylarında yurtdışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı.' dedi
 

ARINÇ, BAŞBAKAN'A VEKALET EDİYORDU

Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında olduğu dönemde Bülent Arınç’ın vekalet ettiğini hatırlatan Gökçek, "Gezi olayları sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız yurt dışındaydı. Bülent Arınç kendisine vekalet ediyor. Bülent Arınç bunları Taksim Platformu adı altında çağırdı. Taksim Platformu Gezi olaylarını güya durdurmak için bir liste sundu. Öneriler listesinde ne diyecek ağacı kesme, yeşil alanı arttır demesi lazım. Bunların 4 tane ana isteği; köprüyü yapma, kanalı yapma, 2 tane termik santrali yapma, en önemlisi de üçüncü havalimanını yapma" şeklinde konuştu.
 

"ARINÇ'I BAŞBAKAN YAPACAKLARDI"

"İlk defa söylüyorum bunu" diyen Gökçek, "Recep Tayyip Erdoğan Gezi olaylarında yurtdışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı. Partinin içinde FETÖ’cü milletvekilleri hazırdı ve bir FETÖ’cünün lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir, ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti. Bülent Arınç, şimdi buna ‘evet’ der, ‘hayır’ der onu bilemem ama ben bundan yüzde yüz eminim. AK Parti iktidarına yeni bir şekil vereceklerdi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum