Göğebakan, Memleketi Adana’da Toprağa Verilecek

Göğebakan, Memleketi Adana’da Toprağa Verilecek

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan hayatını kaybetti. Sanatçı Göğebakan için ilk olarak yarın Fatih Camiinde Cuma namazı sonrası cenaze namazı kılınacak. Göğebakan’ın cenazesi daha sonra memleketi olan Adana’ya...

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan hayatını kaybetti. Sanatçı Göğebakan için ilk olarak yarın Fatih Camiinde Cuma namazı sonrası cenaze namazı kılınacak. Göğebakan’ın cenazesi daha sonra memleketi olan Adana’ya götürülerek burada toprağa verilecek.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan için yarın Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Göğebakan, cumartesi günü ise memleketi Adana'da toprağa verilecek. Lösemi tedavisi gören ve bu sabah hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan hakkında ailesi ve doktoru açıklama yaptı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı, sanatçının sabah saat 08.45'te hayatını kaybettiğini söyledi. Yiğit, “Hepimizin başı sağ olsun. Kendisi 2009'dan itibaren lösemi tedavisi görüyordu. 21 Temmuz 2014 Pazartesi günü durumunun ağırlaşması üzerine hastanemize müracaat etti. Ciddi solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakıma aldık. 10 gün boyunca kendisini yakından takip ettik. Ancak yaptığımız bütün müdahalelere rağmen kendisini kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun.” açıklamasında bulundu.

“AY YÜZLÜMÜZÜ KAYBETTİK”

Murat Göğebakan'ın kardeşi Ferhat Göğebakan gözyaşlarına boğuldu. Gazetecilere açıklama yaparken hıçkırarak ağlayan Ferhat Göğebakan şöyle konuştu: “25-26 günden beri buradayız. Bir şey yapamadık. Hocalarımız ellerinden geleni yaptılar ama ay yüzlümüzü kaybettik. Yarın akşam memleketi Adana'ya götüreceğim, abime son görevimi yerine getireceğim. Adana'da baba ocağına götürüp, cumartesi kara toprağa kendi elimde bırakıp, çıkacağım. Ay yüzlünüz size elveda etti."

"FATİH CAMİİ'NDE CENAZE NAMAZI KILINACAK"

Ünlü sanatçının yakın arkadaşı Feridun Özdemir de Göğebakan'ın inançlı bir insan olduğunu söyledi. "Son günlerinde Rabbiyle muhabbet ede ede gitti. Sürekli onunla sohbet halindeydi.” diyen Özdemir şöyle devam etti: “Bir ara kendine geldi, 'Rabbinle muhabbet ediyor musunuz, bize dua ediyor musun' dedim. Kaşlarıyla 'evet' dedi. Son iletişimimiz bu oldu. Tevekkülle aramızdan ayrıldı. Allah nasip ederse yarın Cuma namazını müteakip Fatih Camii'nde bir cenaze namazı kılacağız. Sevenleriyle buluşacağız. Akabinde ertesi gün Adana Yüreğir'de bir cenaze namazı kılınacak ve defnedilecek. Sevenlerinden tek isteğimiz bol bol dua etsinler."

"GÖNÜL İSTİYOR AMA LÖSEMİ İSTEMİYOR”

Oğlu Bülent Göğebakan da yaptığı açıklamada "'Baba beni bırakma' dediğimde, babam da 'gönül istiyor ama lösemi istemiyor' demişti bana. Allah mekanını cennet eylesin, başımız sağ olsun. Zaten sürekli yanındaydım." dedi. Babasıyla aralarında fazla yaş farkı olmadığı için arkadaş gibi olduklarını söyleyen Bülent Göğebakan, "Her sabah futbol muhabbeti yapardık, futbolu çok severdi. Ülkesini çok severdi." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.