Göçmen Sağlık Merkezi geliyor

Göçmen Sağlık Merkezi geliyor

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Göçmen Sağlık Merkezi kuracaklarını söyleyerek, “Merkez, aile hekimliği gibi olacak. Alt yapısı hazırlanıyor. Sene sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Yeri de belli. Sadece dokunuş istiyor” dedi

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammed Gümüş ve muhabirler Hâlid Şen ile Emre Özgül, İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Koç'u makamında ziyaret etti. Müdür Koç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler veren Koç, “Konya, sağlık anlamında her geçen gün iyiye gidiyor. Şuan itibari ile yaşanan bir sıkıntı yok. Sağlık turizminin kalbinin Konya'da atması için çalışıyoruz” dedi. Şehir hastanelerini sağlık turizmine açacaklarının müjdesini veren İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Alt yapı çalışmalarını hızlandırdık. Özellikle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman sayımızı artırıyoruz” dedi. Doğumevi'nde çalışmaların istenen seviyede olduğunu söyledi.

KONYA YOĞUN BAKIMI GÜÇLENDİ

Tüm bunları yaparken hizmet kalitesinden ödün vermediklerini dile getiren Prof. Dr. Koç, “Çalışanlarımızın motivasyonu da arttı. Pozitif bir ivme oluştu. Döner sermaye, hem Eğitim ve Araştırmada hem de Doğumevi'nde tatmin edici düzeyde” şeklinde konuştu. Numune Hastanesi'nin yeni yerine taşınması durumunda da aynı disiplin ile çalışacaklarının altını çizen Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yoğun bakım sayımız gerideydi. Hastalarımız özel hastanelere sevkedilmek zorunda kalıyordu. 2023 hedeflerini yakalamaya az kaldı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 25 yataklı yeni yoğum bakım ünitemiz hizmete girdi. Devlet imkânları ile projelendirmiştik. Çok şükür bitirdik. Yenidoğan ünitelerini de tamamen yeniliyoruz. Kadın Doğum Hastanemize 45 yataklı küvezli yenidoğan yoğun bakım ünitesini kurduk. Konya'da en büyük eksikliklerden biri de çocuk yoğun bakım ünitesinin olmayışıydı. Eğitim ve Araştırma'da 6 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi vardı.  Bu üniteyi 2. basamaktan, 3'e çıkardık. Daha ağır hastaların takibine başladık. Konya dışından bile artık sevk geliyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 tane yoğun bakım uzmanımız oldu. Yoğun bakımları güçlendirdik, arkasından da uzmanlar geliyor. Numune Hastanesi'nde de 1 tane yoğun bakım uzmanımız var.”

4-2-043.jpg

KONYA SAĞLIK TURİZMİNE AÇILACAK

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yanık ünitesinin olduğunu aktaran Koç, ünitenin güzel hizmet verdiğini fakat merkez olmadığını hatırlattı. Merkez için bazı özellikli alanların gerekli olduğunu kaydeden Koç, “Yeni fiziki şartlar oluşturuyoruz. Merkez için girişimde bulunacağız” diye konuştu. Koç, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: “Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Konseyi ve Kongresi yapılacak. Sağlık Turizmi Derneği Konya Şubesi olarak biz, ev sahipliği yapacağız. Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF)'da 13-14 üyemiz var. Bunların içinde seçim yapıldı. Yeni bir dernek olmamıza rağmen, biz seçildik. Çalışmalar devam ediyor. Konya'yı sağlık turizmine açacağız. İnsanlar ruhsal ve bedensel anlamda Konya'da şifa bulacak. Sağlık turizminin gelişmesi Konya'da diğer sektörlere de olumlu yansıyacak. Sağlık turizmi için şehrimize gelenler

normal turistik geziye göre Konya'da günlerce kalma zorunluluğu yaşayacak. Sağlık turizmi diğer turizm alanlarına göre 6 ile 8 kat daha fazla gelir sağlıyor. Dernekte ayrı 3 üniversitemiz ve turizm şirketlerimizde var. Ortaklaşa faaliyet yürütüyoruz. Farklı ülkelerden Konya'ya gelenler de olacak. Yeni dönemde olumlu adımlar var. Sağlık turizminde 3 saatlik mesafe önemli. Türkiye'ye 3 saat mesafede bulunan ülke ve nüfus sayısı çok fazla. Irak, İran, Suriye, Ukrayna, Rusya, Yunanistan ve Arap ülkelerinin çoğu, direk seferlerle gelirse potansiyel daha da artar. Konya kazansın istiyoruz.” 

RANDEVU SÜRELERİ HAYLİ AZALACAK

Konya'nın fizik tedavi noktasında önde gelen şehirler arasında yer aldığını da konuşmalarına ekleyen Koç, devlet hastanelerinin özel hastaneler ile yarışır halde olduğunu belirtti. Koç, “Genel sekreterliği Eski Askeri Hastanesi'nin oraya taşıdıktan sonra, 44 odalık bir hastane ilavesi ortaya çıkıyor. Bunların bazıları iki bazıları da tek kişik odalar. 2 kişilik oda yaparsak, 60 hastayı ekstradan yatırabileceğiz. Felçli hastaların, randevu süreleri hayli azalacak. Vatandaş, kamudan faydalı hizmet alacak.”

YERİ BELLİ YIL SONUNA BİTEBİLİR

Konya'da göçmen sayısının fazla olduğunu söyleyen Koç, kayıtlı olanların sağlık noktasında bütün hizmetlerden kesintisiz faydalandığını dile getirdi. Yer değiştiren ve kaydı olmayan göçmenlerin ise rutin sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını kaydeden Koç, konuşmasını şu cümleler ile tamamladı: “Göçmen acil hastalar, reddedilmiyor. Kaydı olmayanların sağlık hizmetlerinden yararlanamaması, kontrol açısından büyük bir önem teşkil ediyor. Göçmen Sağlığı Merkezi'ni yaparsak aile hekimliği gibi olacak. İçinde uzmanlar olacak. Alt yapısı hazırlanıyor. Sene sonuna kadar yetiştirmeyi düşünüyoruz. Yeri belli. Dokunuş istiyor. ” Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammed Gümüş de Koç'a başarılar dileyerek, tebrik etti.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum