Göç sorunu konuşulacak

Göç sorunu konuşulacak

Hz. Mevlâna ve ailesinin Konya’ya teşriflerinin 788. yılı münasebetiyle ‘Hz. Mevlâna’dan Günümüze Göç ve Sonuçları Paneli’ gerçekleştirilecek

Konya’nın manevi mimarı olan Hz. Mevlâna ve ailesinin geliş günü olan 3 Mayıs 1228 tarihi bilimsel hem Selçuk Üniversitesi hem de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Selçuk Üniversitesi’nin geçmişinden bu yana Hz. Mevlâna ve Mevlevîlik konusuna ayrı bir önem ve değer verdiğini ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Geçmişte yapılan panel, kongre ve sempozyumlarla Hz. Mevlâna konusunun bilimsel bir ortama taşındığını ve yıllardır da yapılan bu güzel faaliyetlerle konunun daha da önem kazandığını belirtmek isterim. Hz. Mevlâna ve Ailesinin Konya’yı teşrifleriyle ilgili yapılan programlarda üniversite yönetimi olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Günümüzde insanlığın içinde bulunduğu buhranın arasında dimdik ayakta kalabilmeyi başaran manevi değerlerimizin topluma kazandırılması çok önemli. Hoşgörü şehri Konya’ya yapılan manevi yolculuğun neticesinde ortaya çıkan birlik ve beraberlik duygularının tüm dünyaya örnek olmasını ve yayılmasını arzu ediyorum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenecek panelin hem bilim dünyasına hem de manevi değerlerimizin kaybolmaması adına katkılar sağlayacağını söyleyerek panele tüm akademisyenleri, öğrencileri, Karaman ve Konya halkını davet ediyorum” dedi.  Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ali Temizel ise, “Bu yıl Hz. Mevlâna’nın ve ailesinin Selçuklu’nun pay-ı tahtı Konya’yı teşriflerinin 788. yıl dönümünü kutluyoruz. Kaynağını Kur’an-ı Kerimden ve Peygamberimiz hadis ve sünnetlerinden alan Hz. Mevlâna’nın eserlerindeki sevgi, barış, dostluk ve kardeşçe yaşama mesajlarına bugün daha çok ihtiyacımız vardır. Bunun için yaratıcısıyla kulunu bir araya getirmeye çalışan büyük İslam mutasavvıfının yolunda daha çok çalışmalıyız.  Bu düşüncelerle düzenlediğimiz panelimizin başarılı ve bereketli geçmesini diler, tüm Mevlâna dostlarını ve sevgiyi anlayıp yaşamaya çalışanları bu programlarımıza bekleriz” diye konuştu.

HOŞGÖRÜ ŞEHRİ KONYA’YA YAPILAN MANEVİ YOLCULUK

2-5 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan ‘Hz. Mevlâna ve Ailesinin Konya’yı Teşriflerinin 788. Yıldönümü’ etkinliklerine Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü ‘Hz. Mevlâna’dan Günümüze Göç ve Sonuçları’ isimli iki panelle katkıda bulunuyor.  Konya ve Karaman’da yapılacak panelin birinci kısmı 28 Nisan 2016 Perşembe günü saat 14:00’ten itibaren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi SKS-2 Salonu’nda gerçekleştirilecek. Karaman’ın kültür önderlerinden olan A. Necati Yeniel’in panel başkanlığını yapacağı panelde Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Demirci, Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Temizel,  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güllü ve Karaman İl Müftülüğünde Müftü Yardımcılığı görevini yürüten Ziyaeddin Kırboğa Hz. Mevlâna ve ailesinin 788 yıl önce gerçekleştirdikleri yolculuğun günümüze kadar uzanan öyküsünü katılımcılarla paylaşacaklar. Panelin ikinci kısmı ise 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 10:30’da Konya’da Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Atay’ın panel başkanlığını yapacağı programa Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. M. Ali Hacıgökmen ve Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. R. Kemal Haykıran konuşmacı olarak katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.